Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS qualifica d'"històrica" la fita assolida a TMB

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) qualifica de "victòria històrica" l'aprovació del preacord del conveni col·lectiu de TMB pel període 2009-2012.
 
El sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, felicita totes les treballadores i treballadors de TMB que van votar per majoria a favor del preacord, i els agraeix "la seva lluita, compromís i exemple a seguir en el futur". Aquesta fita arriba després de dos anys d'intensa lluita i mobilitzacions, entrebancades per la intensa repressió patronal, política i policial.

01/02/2010 23:03 Laboral

 
Després de 2 anys de lluita, han guanyat els treballadors de TMB!
Tot el poble treballador guanyem!!
 
El passat 19 de gener, els i les treballadores de TMB, després de més de 2 anys d'una intensa lluita i mobilitzacions, i malgrat tota la repressió patronal, política i policial, votaren per majoria aplastant a favor del preacord del conveni col·lectiu pel període 2009-2012. Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem felicitar sincerament a totes les treballadores i treballadors de TMB per aquesta victòria, i els volem agrair la seva lluita, compromís i exemple a seguir en el futur.
 
Per què diem, des de la COS, que és una victòria històrica?
 
1-    Perque, primer de res, s'ha assolit en un moment de reflux de les lluites obreres, i en mig d'una escalada de violència patronal desconeguda en dècades, que aprofitant la cojuntura internacional, estatal i nacional, vol acabar d'arrebassar-nos tots els nostres drets col·lectius i individuals (noves reformes laborals, privatitzacions de serveis públics bàsics, etc.)
2-   Perque, s'ha aconseguit a partir de l'assemblea unitària de totes les treballadores i treballadors. Passant per damunt de totes les burocràcies sindicals, grogues o alternatives, els representants dels treballadors i el conjunt majoritari de la plantilla han demostrat que la sobirania està en l'assemblea, que només ella pot decidir, i que tothom ha d'acatar la seva decisió.
3-   Perque en una situació com l'actual, en la que se'ns força a treballar més hores pel mateix salari, o se'ns redueix la jornada a canvi de menys jornal, els i les companyes de TMB no només ens han demostrat que es poden assolir jornades de gairebé 35h setmanals sense reducció salarial (amb l'assoliment dels 2 dies de descans setmanal, passant de 251 a 225 dies de treball a l'any), sinó que a més, així, es pot facilitar la creació de nous llocs de treball.
4-   Perque, tot i la descarada campanya de desmobilització, criminalització, persecució i repressió, portada a terme per les cúpules directives de CCOO i UGT, de la direcció de TMB (no ho oblidem, responsables de la mort del company Pablo Díez... Ni oblit, ni perdó!!), de l'Ajuntament de Barcelona i del govern de la Generalitat de la CAC, han demostrat que amb la unitat de totes les companyes i companys, encara podem guanyar i assolir els treballs i les condicions de vida dignes que necessitem i ens pertoquen.
5-   En definitiva, els i les companyes de TMB, ens han donat un exemple a seguir que no té preu, ens han obert la via a seguir per plantar cara amb unitat, dignitat i solidaritat, a la crisi provocada pels capitalistes, i que tot el poble treballador patim en forma d'atur massiu, precarietat generalitzada, congelacions salarials, i pèrduda de drets laborals i socials. I tot això, just quan el govern espanyol del PsoE, la patronal (dirigida pel lladre de Diaz Ferran, responsable de la fallida d'Air Comet), i les cúpules sindicals de CCOO i UGT (les mateixes que segons el BOE, en 2009 ja han rebut més de 60 milions d'euros dels pressupostos de l'estat), estan ja a punt de signar la nova reforma laboral, enquadrada en la dinámica engegada 30 anys enrere amb els Pactes de la Moncloa, per deixar-nos sense res a les persones treballadores.
 
Per últim, des de la COS volem remarcar molt especialment una altra de les claus d'aquesta victòria, junt amb la unitat i l'assemblearisme. I ha estat, sense cap dubte, la mobilització al carrer i la unitat d'acció amb els moviments socials i populars combatius de Barcelona. Eixe fet, el de treure el sindicalisme al carrer, el de treure la consciència de classe al carrer i fer-la ben visible més enllà del propi centre de treball, va contagiar una onada de solidaritat que fou una de les claus fonamentals per guanyar les bagues escomeses, per plantar cara a la repressió, i finalment, guanyar la lluita!
 
A la COS portem des de l'any 2005, debatent, organitzant-nos i lluitant per tal que es comenci a posar en pràctica el que anomenàrem en el seu moment, el "Nou Model Sindical pel S.XXI als Països Catalans"... i malgrat tots aquests anys de dura lluita ideològica i organitzativa, veiem com no ens equivocàvem en les nostres anàlisis i propostes, i que cada vegada són més els i les treballadores que arriben a la mateixa conclusió.
 
I al cap i a la fi, quina conclusió trobem? Que hi ha altres formes de fer sindicalisme, que eixe sindicalisme, en les condicions actuals de precarietat, divisió i dispersió de la nostra classe, pot tornar a resorgir mitjançant la coordinació de les lluites, i la unitat d'acció, mitjançant la territorialització de les lluites (treient-les dels centres de treball i els polígons, als nostres barris i carrers, i a les institucions mitjançant aquelles candidatures veritablement d'esquerres i no lligades a cap tipus d'interès pertidista, ni sotmeses a hipoteques de subvencions o "ajudes" institucionals) i la coordinació amb els moviments socials i populars d'arreu dels Països Catalans; i avançar així, decididament i sincerament cap a la tan desitjada i necessària unitat sindical, de classe i combativa, no burocratitzada i independent econòmicament, i organitzada a tot el territori dels Països Catalans.
 
Per tot plegat, companyes i companys de TMB, de tot cor, moltíssimes gràcies per la vostra lluita, moltíssimes gràcies pels vostres sacrificis, i moltíssimes gràcies per la vostra victòria!!
 
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid