Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Llibreria Europa a judici però totalment operativa a través d'Internet

La Fiscalia espanyola ha anunciat que demana quatre anys de presó i 6.000 euros de multa per al propietari de la llibreria feixista Europa, Pedro Varela, per difusió d'idees que justifiquen el genocidi nazi. De moment però, tots els productes de la llibreria es poden adquirir fàcilment a través de la xarxa: llibres sobre la Falange, el feixisme, Mussolini, Hitler i tot tipus de pòsters i samarretes de contingut feixista.

Fins i tot conferències en DVD, com ara "Cambres de gas, el crim perfecte" o "La importància de l'estil en el nacionalsocialisme".

23/01/2010 00:31 Drets i Llibertats

 

La pàgina web és definida com un "novedós projecte de venda a distància de productes d'entreteniment" i assegura que respecta la legislació vigent. El llibre més venut és "Proves contra l'Holocaust". 

Segons l'escrit de la Fiscalia, entre principis del 2006 i l'abril d'aquest mateix any, l'acusat, que serà jutjat divendres que ve, va distribuir i va vendre llibres i publicacions enaltint i justificant el genocidi comès pel règim nazi de Hitler contra el poble jueu, i amb continguts o expressions de menyspreu a persones per ser d'una ètnia o raça.


Tots els llibres eren editats per Asociación Cultural Ediciones Ojeda, de la qual Pedro Varela és director gerent. El 10 d'abril del 2006, per ordre del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, es va registrar la llibreria i es van intervenir 4.793 llibres amb el contingut esmentat.


També es van trobar fullets amb publicitat dels llibres editats per Edicions Ojeda, així com un programa del cicle de conferències de la llibreria Europa.

A més es van trobar sis banderes, una caixa amb diferents portades del llibre "Absolución para Hitler", una esvàstica de ferro, un bust de guix de Hitler, quatre gorres militars i un casc. La Fiscalia considera que Varela és culpable de dos delictes, un per difondre continguts que justifiquen els règims que van intentar destruir un grup racial, i un altre per difondre llibres amb expressions de menyspreu per pertànyer a una raça o ètnia.


Anys de processos judicials inútils

La llibreria Europa i Pedro Varela fa anys que estan immersos en processos judicials per vendre material feixista. Tanmateix encara pot seguir venent de tot.

Ens hem de remuntar al 1996, quan la llibreria fou intervinguda per ordre del Fiscal en cap de Catalunya i els Mossos hi van trobar 20.900 llibres de contingut racista. Malgrat això i malgrat tots els anys que han passat, no la van clausurar i segueix oberta en l'actualitat.

L'any 1998 Pedro Varela fou jutjat per posar en dubte l'Holocaust, sota l'acusació d'"incitació a l'odi racial i apologia de l'Holocaust". Varela fou condemnat a cinc anys de presó, se li va imposar una multa econòmica i s'ordenà la destrucció dels 20.900 llibres. Però això que semblaria normal en una democràcia no es va produir.

L'Audiència Provincial de Barcelona va considerar que una de les lleis utilitzades per condemnar Varela era inconstitucional, per la qual cosa la setnència fou recorreguda davant del Tribunal Constitucional espanyol, el qual va sentenciar que la negació de l'Holocaust és "constitucional" i "entra dins de la llibrertat d'expressió".

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid