Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declaren els últims testimonis en el judici a cinc directius del diari Egunkaria

El judici contra cinc directius del diari basc Egunkaria, clausurat el 2003 per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, continuarà avui amb la declaració dels últims testimonis. Previsiblement, quedarà dimecres vist per sentència.

Entre els testimonis que acudiran avui s'espera que hi hagi l'expres basc José Domingo Aizpurua, "Pitxas", que va ser posat en llibertat el mes de desembre passat.

25/01/2010 12:31 Internacional

 

En l'última sessió del judici, el passat dia 12, van comparèixer davant de la Secció Primera de la sala penal de l'Audiència Nacional tres membres històrics de l'organització armada, que van negar que ETA controlés el diari. 

En concret, el pres José Luis Alvarez Santacristina, "Txelis" va assegurar que la banda no va participar en la creació del diari i ha afirmat que precisament "gràcies a molts testimonis i articles" que va llegir en aquest diari ell va evolucionar cap a postures crítiques amb la banda terrorista. "Això ho dic al manifest i ho agraeixo, perquè gràcies a això penso i actuo d'una manera molt diferent", ha reblat.


En la mateixa sessió també han testificat Carmen Guisasola i José María Dorronsoro Malaxetxebarria, tots dos presos bascos.


El judici se celebra només amb l'acció popular constituïda per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i Dignitat i Justícia (DyJ). La Fiscalia va retirar l'acusació perquè considera que no hi ha proves que vinculin el rotatiu amb la banda armada.


Durant la seva declaració en el judici, els cinc directius -Iñaki Uría, Juan María Auzmendi, Xabier Oleaga i Martxelo Otamendi- van negar qualsevol implicació amb ETA i es van definir com a promotors del basc. A més, van assegurar "no saber res" dels documents en mans d'ETA i van denunciar tortures.

 

Per a saber-ne més

La denúncia de la tortura traspassa la censura a TV3 pel cas Egunkaria  - Llibertat.cat

Vídeos on Otamendi explica dia per dia les tortures que va patir [I i II]

Arriben a Barcelona els actes de suport a Egunkaria   - Llibertat.cat

Coneix el contingut de la Setmana pro-Egunkaria als Països Catalans   - Llibertat.cat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 anys sense Egunkaria: Concentració a Barcelona per la llibertat d'expressió   - Llibertat.cat 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid