Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Absolt l'independentista alacantí acusat d'injúries a la corona

La Jutgessa del Jutjat d’Instrucció 2 d’Elx ha dictat sentència absolutòria pel veí d’Alacant acusat d’injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques durant els actes de la 3a Botifarrada a la Constitució espanyola celebrada a Elx el 6 de desembre de 2007.

Tot i que inicialment el procés era per un delicte d’injúries a la corona, al judici de faltes que se celebrà el passat 30 de setembre de 2009, l’acusació fou modificada per una falta de respecte a l’autoritat, sent la petició fiscal la máxima, multa de 60 dies amb quota diària de 6 euros. 

15/01/2010 17:05 Drets i Llibertats

 

Els motius de la jutgessa per l’absolució han estat la falta de proves per atribuir a aquesta persona l’expressió “ridículs” referida als agents de la policía local d’Elx quan intervenien anotant el contingut de les pancartes i cartells i identificant la persona responsable. 

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans, considera que tot aquest procés ha estat "un intent més de criminalitzar actes i actituds contràries a la monarquía espanyola i que en un suposat estat democràtic i respectuós amb la pluralitat ideológica haurien d’estar emmarcades en la llibertat d’expressió".


A més, ha evidenciat l”’eficàcia” de la justicia espanyola i les seues prioritats en mantindre un procés de 2 anys contra una persona per injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques, per finalment acusar-lo de faltes per  proferir l’expressió ridículs contra la policía local.


"El temps ens ha donat la raó.  S’ha evidenciat que el 6 de desembre 2007 l’actuació de la policia local d’Elx contra un acte degudament comunicat, anotant els lemes de cartells i pancartes i cursant la corresponent denúncia, fou absolutament ridícula", sosté Alerta Solidària.
 
Per saber-ne més
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid