Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MDT: "aprofitar el moment actual per a impulsar una Assemblea per la Independència"

 Per al Moviment de Defensa de la Terra (MDT),  "Si observem amb deteniment el moviment de fons que hi ha hagut aquests dies, un moviment que s’ha mostrat plural i dinàmic alhora, veurem que l’instrument més adequat per a acumular forces de cara al nostre alliberament és la construcció d'un moviment assembleari, com hem dit diverses vegades aquests darrers mesos, sigui capaç d’aplegar forces de signe molt divers, unes forces que per la seva diversitat fins i tot poden concórrer a unes eleccions en candidatures separades, però cohesionades totes per una estratègia comuna en l'àmbit de la lluita per l'autodeterminació"

És per això que remarca que, els partits independentistes (els existents i els ques’han de crear, que serà interessant que apareguin) haurien d’agrupar lesseves forces i aprofitar el moment actual per a impulsar una Assemblea per la Independència d’abast dels Països Catalans que ens permeti mantenirles energies acumulades per damunt de les diferents opcions electorals.

17/12/2009 12:14 Política

 

Comunicat de l'MDT

Després de les consultes, cal prioritzar l’organització i la tensió unitària

No afegirem gaire res als comentaris que s’han fet aquests dies, com a valoració del fenomen organitzatiu que han representat les consultes d’aquest diumenge passat.

Des del punt de vista més general, cal partir del reconeixement que es tracta d’un fenomen sociopolític molt important per la mobilització que ha representat, tant pel que fa als milers de voluntaris i voluntàries que hi ha participat activament com pel que fa a les 200.000 persones que han votat i els milers i milers de persones que ho han seguit amb interès en un exercici de politització de masses sense precedents.

Ens interessa ara, sobretot, entrar de ple en el debat sobre el futur més immediat. Cap a on hem d’orientar aquesta energia? Quina opció política caldria prioritzar?

No volem donar una solució. Tan sols podem insinuar algunes propostes sorgides de l’observació directa i pausada dels fets.
Per a algunes persones l’única opció possible en aquests moments sembla que ha de ser la formació d’una candidatura nova que agrupés tot el ventall de l’independentisme i del sobiranisme i que es jugués tot el seu bagatge acumulat fins ara, a les pròximes eleccions autonòmiques.

Des de l’MDT considerem que aquesta proposta és una opció precipitada i, en molts aspectes, també desenfocada. La participació a les eleccions autonòmiques del Principat és una opció ben lícita, però nosaltres pensem que en aquests moments no és l’instrument principal ni prioritari del moviment popular per l'autodeterminació. Una candidatura genèrica per la independència pot recollir un cert nombre de vots, però per si mateixa no ajudarà a avançar cap a aquest objectiu ni ens permetrà d’agrupar forces de manera unificadora.

Si observem amb deteniment el moviment de fons que hi ha hagut aquests dies, un moviment que s’ha mostrat plural i dinàmic alhora, veurem que l’instrument més adequat per a acumular forces de cara al nostre alliberament és LA CONSTRUCCIÓ D’UN MOVIMENT ASSEMBLEARI, com hem dit diverses vegades aquests darrers mesos, sigui capaç d’aplegar FORCES DE SIGNE MOLT DIVERS, unes forces que per la seva diversitat fins i tot poden concórrer a unes eleccions en candidatures separades, però cohesionades totes per una estratègia comuna en l'àmbit de la lluita per l'autodeterminació.

El més important ara és la unitat en l’acció i en les mobilitzacions, i això no es pot reduir a una simple opció electoral que forçosament forçarà a la conformació d’un sector de l’independentisme per molt que es vulgui presentar com a unificador. Cal organitzar de manera estable la nació catalana més enllà d’una conjuntura electoral. Els partits independentistes (els existents i els que s’han de crear, que serà interessant que apareguin) haurien d’agrupar les seves forces i aprofitar el moment actual per a impulsar una Assemblea per la Independència d’abast dels Països Catalans que ens permeti mantenir les energies acumulades per damunt de les diferents opcions electorals.

La tasca és complexa però l’experiència recent ens mostra el camí: partir de la unitat de base a cada poble i a cada comarca. L’MDT emplaça totes les organitzacions que es reclamen del dret d’autodeterminació i de la independència perquè sumin les seves forces per a aquest objectiu comú i intrínsecament unitari.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid