Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Falange no podrà manifestar-se el 13D, però Saura no en prohibeix les mobilitzacions

La Falange Española ha fet un pas enrere i ha renunciat finalment a recórrer davant la justícia la decisió del Departament d'Interior de prohibir les manifestacions falangistes del 13 de desembre, com va fer en el cas d'Arenys de Munt.

Els falangistes es fan enrere pel "poc marge de temps", però Interior no n'ha prohibit la convocatòria de manifestacions. Ara, l'equip de Joan Saura no va tardar gens a desautoritzar la concentració de Maulets Figueres contra la visita dels prínceps espanyols a la capital altempordanesa. Una concentració, aquesta sí democràtica, de rebuig contra la visita de representants d'una institució antidemocràtica, i que només estava convocada a una població, no a 161 com en el cas de la Falange.

- Els Verds: «Sembla que a Saura no li agradin aquestes consultes tot i ser el responsable de Participació»
- Només una consellera del Govern votarà aquest 13D 

- Coneix els observadors internacionals que viatjaran a Catalunya aquest diumenge

10/12/2009 19:52 Política

 

La Falange, però, segueix desafiant i ha anunciat que manté la crida a manifestar-se individualment, no com a grupuscle, per així esquivar la prohibició.

Aquest cap de setmana han renunciat recórrer la decisió d'Interior sota el pretext del poc marge de temps que han tingut per reaccionar a la decisió d'Interior, que ha avançat les concentracions falangistes al 12 per evitar aldarulls el 13.

«Sembla que a Saura no li agradin aquestes consultes tot i ser el responsable de Participació»

L'Associació Els Verds Esquerra Ecologista ha lamentat que el conseller d'Interior i líder d'ICV, Joan Saura, permeti la manifestació de la Falange, tot i que sigui el dia anterior. Pel portaveu de l'entitat, Antoni Garcia, "Sembla que a Saura no li agradin aquestes consultes tot i ser el responsable de participació ciutadana del Govern", ha reflexionat.


L'Associació ecologista ha instat també al responsable d'Interior i de Participació ciutadana a "prendre nota" d'aquesta iniciativa, que "costa pocs diners i que és un exemple de democràcia participativa".

L'entitat ha defensat que aquestes consultes són un acte de "normalitat democràtica i de llibertat", a la vegada que ha demanat el vot favorable a la pregunta de la consulta, tal com han fet diferents entitats socials, veïnals, sindicals i polítiques d'arreu del país.

Només una consellera del Govern votarà aquest 13D


Diu el tòpic que la percepció dels ciutadans és que el Govern està allunyat de la població. Doncs bé, mentre que aquest diumenge 700.000 persones estan cridades per anar a manifestar la seva voluntat o no d'esdevenir un estat independent, el Govern de Catalunya es quedarà a casa.

I és que només una persona de les que actualment integra l'equip que capitaneja el president José Montilla anirà a votar. Així, no només és Joan Saura qui actua autoritàriament sense atendre les voluntats de la ciutadania, si no que és el Govern en massa el que no s'adiu gaire a qui diu representar.


La consellera en qüestió és Carme Capdevila (ERC), consellera d'Acció Social i Ciutadania, que votarà per la plena sobirania de Catalunya en la cosnulta independentista que se celebrarà al municipi on resident, Sant Hilari Sacalm (La Selva).


Capdevila és la única de les conselleres d'ERC que podrà votar per la independència, tenint en compte que la resta viuen en municipis on el 13 no s'hi faran consultes. El conseller de Governació, Jordi Ausàs (ERC), ja va anunciar que té intenció de votar per la independència al seu municipi, la Seu d'Urgell (Alt Urgell), on la consulta és previst que es farà el febrer del 2010 en la segona onada de consultes.


Observadors internacionals

Els eurodiputats del grup Aliança Lliure Europea Jill Evans, del Plaid Cymru gal·lès; Frieda Brepoels, de la Nova Aliança Flamenca; François Alfonsi, del Partit de la Nació Corsa; i Oriol Junqueras, d'ERC, viatjaran aquest cap de setmana a Catalunya per a seguir de prop les consultes d'autodeterminació del 13-D. Junqueras, que ha estat qui ha invitat la resta d'europarlamentaris a participar com a observadors internacionals a les consultes.

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid