Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Falange demana que s'investiguin les consultes

La Falange Española de las Jons té intenció de manifestar-se el 13 de desembre als pobles on se celebraran consultes per a la independència. Així ho ha informat el secretari de Seguretat de la Conselleria d'Interior, Joan Delort, a diversos alcaldes. Les protestes tindrien lloc a la mateixa hora i lloc que les consultes, tal com ja va fer La Falange el 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme), en motiu del referèndum pioner per a la independència.
 
- Exigeix a la Fiscalia espanyola que intervingui.
 
- Els organitzadors demanen que no s'autoritzin les manifestacions.
 
 

02/12/2009 18:24 Política
 
A Arenys de Munt uns 5.000 independentistes van ofegar la concentració d'uns 200 falangistes. D'altra banda, davant l'anunci de les noves protestes, Osona Decideix ha exigit al Govern 'protecció' per 'l'amenaça feixista'.
 
Segons un comunicat del director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, aquesta entitat, com a cos de gestió electoral que convoca i organitza el referèndum, i apel·lant els 'drets democràtics de 117.932 persones amb dret a vot a la comarca d'Osona', ha demanat a la Generalitat protecció davant l'anunci de les protestes.
 
També, apunta que Osona Decideix garantirà 'amb els seus propis mitjans de seguretat, organitzada per voluntaris', el 'lliure exercici i el dret a vot per a tots els ciutadans', tot i que espera poder comptar amb la protecció de la policia 'que tots paguem amb els nostres impostos'.Demana a l'Estat que investigui les consultes.
 
Exigeix a la Fiscalia que intervingui

La Falange Española de les JONS ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat que actuï en les consultes independentistes que se celebraran a Catalunya el pròxim 13 de desembre. Per al grup espanyolista és 'previsible' que 'els grups independentistes aprofitin la iniciativa per cometre actes delictius'. Convida explícitament l'organisme a investigar 'la procedència dels censos utilitzats pels grups independentistes' perquè sospita que alguns ens locals han 'vulnerat la Llei de Protecció de Dades'. També denuncia que durant el plebiscit d'Arenys de Munt 'els independentistes van intentar impedir amb agressions el dret de reunió pública dels ciutadans que protestaven contra el referèndum' .

La Falange insta la Fiscalia General de l'Estat 'a utilitzar totes les mesures legals per impedir la celebració d'unes consultes que atempten contra la integritat nacional i l'ordre constitucional'. L'organització també demana 'als catalans que demostrin el seu rebuig a la iniciativa independentista' amb 'concentracions pacífiques'. Segons el mateix comunicat enviat per la Falange ja han comunicat al Departament d'Interior les possibles concentracions.

Els organitzadors demanen que no s'autoritzin les manifestacions


Els promotors de les consultes d'independència del 13 de desembre han avisat aquest dimecres que els ajuntaments dels municipis on es faran les consultes 'no estan en disposició de garantir la seguretat' si el Departament d'Interior autoritza les manifestacions que ha anunciat la Falange Española de las Jons.
 
En una carta que han lliurat aquest dimecres a Interior adreçada al conseller Joan Saura, l'insten a què no autoritzi les manifestacions que la Falange vol fer, com ja van fer durant la primera de les consultes, a Arenys de Munt (Maresme). 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid