Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixistes al Pla de l'Estany, l'única comarca que celebra consultes a tots els municipis

Només en una comarca la consulta es fa en tots els municipis. Es tracta del Pla de l'Estany, on els onze municipis que la conformen celebren avui la consulta per la independència de la nació catalana. És l'únic cas de tot Catalunya.


El portaveu de la Plataforma Pla de l'Estany Decideix, Josep Callís, ha destacat l'alta participació, que aquest matí ja era de l'11 per cent de mitjana a tota la comarca amb pics del 35% en algun municipi, com és el cas de Palol de Revardit, on la jornada electoral coincideix amb la tradicional fira de Santa Llúcia, molt popular al municipi.

13/12/2009 13:54 Política

No és l'únic municipi on la consulta coincideix amb altres esdeveniments.  A Banyoles ahir es va celebrar la Fira de Nadal i en molts pobles de la comarca s'estan duent a terme tota mena d'actes en motiu de la Marató de TV3. A la plaça Major de Banyoles, davant per davant d'una de les sis meses electorals de la capital, hi ha l'escenari de la Marató.

A més, municipis com Banyoles, Porqueres i Serinyà han organitzat xocolatades, espectacles musicals i actes en motiu de la celebració de la consulta. A Porqueres els membres de la mesa han destacat l'afluència de gent gran a votar. 
 
"Esperem que sigui una lliçó clara per a tots els responsables polítics perquè entenguin que el camí és un altre. Fins avui era una cosa i a partir d'avui els termes seran diferents", ha afirmat Callís. El Consell Comarcal del Pla de l'Estany també és l'únic que ha donat suport oficialment a les consultes.

En els últims dies s'han fet les votacions anticipades. Al Pla de l'Estany la participació anticipada ha arribat a índexs significatius, on divendres ja havia passat per les urnes el 7% del cens.
 
Participació

En el recompte oficial de vots de les dues del migdia han estat 5.700 les persones dels onze municipis de la comarca que ja han participat en la consulta per l'autodeterminació. Això significa que el 23'4% dels empadronats ha exercit el seu dret de vot, segons dades de la Plataforma del Pla de l'Estany per l'Autodeterminació. Aquest xifra encapçala de moment les dades de participació a Catalunya, juntament amb la Garrotxa i Osona.


ario
Grupuscles feixistes
 
A Banyoles els Mossos d'Esquadra han identificat un cotxe amb tres joves d'estètica skin que, segons han informat, portaven un bat de beisbol i barres de ferro dins del cotxe, que es trobava a pocs metres de la taula electoral. Malgrat tot, els Mossos ho desvinculen de la consulta.
 
A principis d'aquesta setmana van aparèixer pintades nazis en diversos punts de la comarca i moltes pancartes de la consulta van aparèixer arrencades. Les pintades es van fer durant la matinada de dilluns a la seu d'ERC a Banyoles –on també hi van dibuixar una diana a la porta-, a la nau de Bombes Espa de Banyoles i a Can Constans, a Porqueres. A banda de les pintades, al llarg de la setmana també s'han arrencat cartells arreu de la comarca i s'han destrossat pancartes.
 
A Palol de Revardit van robar la pancarta situada a la Banyeta i la majoria de cartells publicitaris. El mateix va passar a Cornellà del Terri, on de tres pancartes grosses només en va quedar una i molts cartells de la consulta van desaparèixer.
  
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid