Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ACPV porta recollides 170.000 signatures per TV3 al País Valencià

La Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense Fronteres” impulsada per Acció Cultural del País Valencià ja porta recollides més de 170.000 signatures. La recollida, que va començar fa un mes, ha mobilitzat entitats, organitzacions, partits i sindicats de tots els Països Catalans. Entre aquests hi ha els 1500 fedetaris, els responsables de donar fe que les signatures recollides són reals. 70 són els punts de recollida que s'han desplegat per tot el territori, amb més de 200 persones col·laborant-hi. L'estructura organitzativa s'ampliara durant els propers dies amb més fedataris i més taules, segons informa l'ACPV.

11/11/2009 20:23 Comunicació

 

L'entitat valora molt postiviament el ritme d’arreplegada de signatures, que se situa al voltant de 30.000 cada setmana i confia en incrementar el ritme fins aconseguir arribar a les 500.000 que es necessiten per tal que la ILP entri al Parlament.

El que es pretén amb aquesta ILP és posar solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seues emissions. Així, es vol assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació.

Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. El projecte de llei es presenta a la Mesa del Congrés espanyol avalat per un grup de persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte, i a partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.
 

Figueres s'adhereix a la causa a iniciativa de la CUP

La CUP de Figueres va presentar una moció a l'ajuntament per demanar l'adhesió del municipi figuerenc a la ILP d'ACPV, que fou aprovada per unanimitat. La moció s'ha aprovat justament la mateixa setmana que el govern valencià ha donat un ultimàtum a Acció Cultural del País Valencià per tal que clausuri els únics repetidors que permeten veure TV3 a la ciutat de València.

La CUP de Figueres demana, tal com recull la pròpia moció, que l'Ajuntament distribueixi punts de recollida ens diferents punts de la ciutat per tal que tots aquells figuerencs que vulguin puguin signar-hi. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid