Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sa Pobla en defensa del correfoc

El poble mallorquí de Sa Pobla visqué dissabte passat una jornada intensa en defensa de les festes del correfoc i les colles de dimonis. La festa tenia com a intenció protestar davant les intencions de la Unió Europea de restringir-les i regular-ne l'ús del foc.

L'acte comptà amb la participació de més de 2.500 persones.

27/10/2009 07:58 Cultura

Els actes començaren passades les set de l'horabaixa amb la desfilada de diverses colles i un correfoc conjunt (de més de 15 entitats), convocades per la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de Balears. Comptà amb el suport de les principals institucions públiques illenques i amb una assistència massiva de gent: més de 2.500 persones es varen arribar a concentrar pels carrers del poble.

La presidenta de la Federació, Joana Maria Mairata, va advertir que estarien vigilant a que l'administració, per tal que aquesta compleixi allò acordat, en clara referència a la transposició de la directiva europea 2007/23/CE per part del govern espanyol a l'hora de controlar aquests tipus de celebracions.

El manifest de la jornada fou llegit pel conegut activista cultural Toni Torrens, qui va alertar de les conseqüències que podria tenir per a la continuïtat de la festa l'aplicació de la normativa comunitària. Aixi mateix, Torrens demanà el suport de les administracions, que les colles infantils puguin continuar desfilant i que es permeti la interactivitat entre el públic i els dimonis.

Als actes també hi foren presents membres d'altres plataformes similars d'arreu dels Països Catalans, com Sete Udina, president de la Federació del Bestiari Festiu de Catalunya, el qual va valorar el fet que aquesta trobada encara ha unit més les distintes entitats que treballen per la difusió i promoció de les festes populars d'arreu del país.

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid