Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
S'organitzaran consultes sobre la Independència a l'exterior per internacionalitzar el debat

"A més d’estendre les consultes a la població de l’exterior, s’enriquirà i es potenciarà el debat sobre el dret d’autodeterminació més enllà de l’àmbit català."

El passat cap de setmana es van reunir a Viena, la xarxa de comunitats catalanes d'Europa, impulsada per la Generalitat de Catalunya. Aprofitant  aquest esdeveniment, però al marge dels actes oficials es va realitzar una trobada inèdita entre membres de la societat civil catalana resident a gran part d'Europa i dos dels impulsors de la Consulta popular d'Arenys de Munt i membres de la CUP, en Josep Manel Ximenis i en Jordi Bilbeny, sobre el paper que pot jugar la comunitat catalana a l'exterior en el procés d'autodeterminació del poble català. Com a conseqüència d’aquesta reunió, s’inicia el procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger.

14/10/2009 01:30 Política

En la forma de sopar col·loqui, es va realitzar al marge de la citada "reunió de xarxa" i va tenir un caràcter civil.

Hi assistiren més de 50 participants d’Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, País Basc, Països Baixos, Portugal i Suïssa. També hi participà un grup de residents a Catalunya.

S'organitzaran consultes sobre la Independència a l'exterior per internacionalitzar el debat  Per tal d’obtenir informació de primera mà del procés de formalització de les consultes i l’evolució del moviment que se n'ha creat al voltant, es va convidar els impulsors de la consulta popular d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny.

Com a conseqüència d’aquesta reunió, s’inicia el procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger.
 
A més d’estendre les consultes a la població de l’exterior, s’enriquirà i es potenciarà el debat sobre el dret d’autodeterminació més enllà de l’àmbit català.

Els participants respongueren a una convocatòria sorgida dins del propi moviment cívic dels catalans a l’exterior. Els següent fragment és un extracte del text de la convocatòria:

“Potser en un futur no tan llunyà serà necessari que l'opinió pública europea ens entengui per a integrar-nos. Els ciutadans que vivim i treballem als nostres respectius països d'acollida, constituïm el lobby real, el de la ciutadania que no depèn dels lligams de partit (...) Podem preparar el terreny de l'opinió pública de manera independent i explicar el cas català des d'una perspectiva catalana, realista, franca i oberta. Parlar de pluralitat, d'integració, defugir de les comparacions absurdes i demagògiques que se'ns apliquen per interès o per desconeixement.” 

 

Per saber-ne més:

D'Arenys de Munt al món, internacionalitzar el procés cap a la Independència  Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid