Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Recull d'adhesions de condemna contra el processament del diari Egunkaria

A l'espera del judici sense proves que es realitzarà a l'Audiència Nacional contra el clausurat diari basc Egunkaria, s'ha redactat un manifest internacional que pretén recollir adhesions per tal de denunciar el processament. Es pretén aplegar el màxim nombre d'adhesions d'entitats, associacions i organitzacions, així com de persones a títol individual. Les adhesions es poden fer arribar al correu electrònic egunkarialliure@gmail.com.

08/10/2009 21:51 Drets i Llibertats
Manifest internacional en suport a Egunkaria i a les persones processades

Mai hauria d'haver succeït, però el febrer de 2003 l'Audiència Nacional va tancar Egunkaria, l'únic diari publicat íntegrament en euskara, i va procedir a la detenció de diversos responsables, en base a un expedient elaborat per la Guàrdia Civil. Cinc dels detinguts van denunciar haver patit tortures durant la detenció i el període d'incomunicació.
 
Malgrat la mateixa fiscalia espanyola n'ha sol·licitat l'arxiu definitiu, per la manca de consistència i la manca de proves de las acusacions formulades; l'Audiència Nacional, atenent únicament a l'acusació popular exercida per l'AVT i ‘Dignidad y Justicia', ha decidit celebrar el judici, que es durà a terme en les properes setmanes.
 
Considerem que el tancament del diari Egunkaria i el processament de part dels seus directius, ha de ser rebutjat perquè:
 
- Suposa una negació del dret fonamental a la llibertat d'expressió i un atac a la pluralitat informativa, que tot estat que es consideri democràtic, ha de respectar i defensar.

- Esdevé un atac en tota regla contra l'euskara i la cultura basca en el seu conjunt, així com del dret dels ciutadans i ciutadanes basques a desenvolupar mitjans de comunicació propis.

- Les tortures patides per alguns dels processats són totalment inadmissibles, i s'afegeixen a la llarga cadena de denúncies de maltractaments a l'estat espanyol, de les que se n'ha fet ressò el Relator Especial de l'ONU contra la Tortura. 

Per tot plegat, fem una crida per a tornar a denunciar aquests fets, esperonant la societat a mostrar obertament la seva solidaritat vers les persones encausades; i a defensar els drets democràtics, que es veuen greument conculcats per aquest i altres processos. La retallada de drets i llibertats ens afecten, finalment, a totes i tots. 

Convidem a totes les entitats, associacions, col·lectius i persones interessades, a subscriure, adherir-se i difondre aquest manifest, participant activament en les iniciatives i actes que es realitzaran per denunciar aquesta retallada de llibertats i fer créixer la solidaritat amb les persones processades.

Per saber-ne més

Suport al diari clausurat Egunkaria, per la Diada a Barcelona  -Llibertat.cat


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid