Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suport al diari clausurat Egunkaria, per la Diada a Barcelona

Aquest 11 de Setembre es realitzarà un acte públic de suport al diari basc Egunkaria, clausurat fa pocs anys.  En el marc de la Diada Nacional de Catalunya i junt a l'espai de la Fira d'Entitats, al Passeig Lluís Companys Barcelona, es realitzarà aquest acte de suport al diari basc poc després que l'Audiència Nacional espanyola hagi decidit tirar endavant el judici contra aquest mitjà malgrat la posició de fiscal de demanar-me l'arxiu. La reabertura del procés judicial obeeix a la pressió realitzada per  l'acusació particular de l'ultradretana Dignidad y Justicia i la Asociación Víctimas del Terrorismo, que demanen elevades penes de presó per a sis persones, entre elles Martxelo Otamendi, director de Berria, o Joanmari Torrealdai.

07/09/2009 21:12 Comunicació

Euskaldunon Egunkaria ("El diari dels bascoparlants") era, des del 1990 i fins al moment del seu tancament per orde judicial al 2003, l'únic diari que es publicava íntegrament en euskera. El seu únic antecessor com a tal va ser el breu Eguna (gener-juny del 1937), editat pel Govern Basc en plena Guerra Civil. El seu lloc de premsa en eskera el va ocupar el seu successor Berria.

Egunkaria s'editava a Guipúscoa i es distribuïa a les zones bascoparlants dels estats espanyol i francès. La seva línia editorial va ser sempre d'esquerres i defensava la identitat i els drets democràtics de poble basc.

El seu tancament per resolució judicial i les actuacions judicials posteriors van anar seguides de polèmica i de la denúncia internacional per les arbitrarietats i el caràcter polític i antidemocràtic de la seva clausura.

 El 2003 centenars d'associacions i entitats de Catalunya, el Col•legi de Periodistes de Catalunya i  9 diaris que que editen cada dia en català, així com el mateix Parlament de Catalunya, van denunciar aquell l'atac directe a la llibertat d'expressió que va implicar la clausura del diari Egunkaria, l'únic diari escrit íntegrament en euskera aleshores.

 A l'acte, que serà el primer acte públic de suport al periodisme perseguit, es realitzarà el proper 11 de setembre a les 12.00 al Passeig Lluís Companys Barcelona. Comptarà amb les intervencions de Martxelo OTAMENDI, director del diari clausurat i encausat en el procés judicial especial;  Vicent PARTAL, director de Vilaweb; David FERNANDEZ, periodista de la Directa i amb Jaume ASENS, Comissió de Defensa del Col•legi d'Advocats de Barcelona.egunkaria_target

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid