Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença el judici contra en Tomeu Martí pels fets del darrer Acampallengua

Aquest dimecres al matí ha començat el judici de faltes contra el coordinador i vicepresident de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí. Els fets es remunten al darrer Acampallengua, a Sa Pobla, quan la guardia civil entrà al recinte del concert i detingué en Martí, al·legant "resistència i desobediència".

Mitja hora abans del judici s'ha realitzat una concentració de suport a Martí davant els jutjats d'Inca.

 

16/09/2009 21:30 Llengua

Els fets tingueren lloc al passat Acampallengua, quan la guardia civil entrà al recinte on es desenvolupava el concert, tot i que hi havia un acord entre els organitzadors de l'esdeveniment, Joves de Mallorca per la Llengua, i els responsables de la benemérita perquè aquest cos no es passejàs pel poble, ni entràs als espais on es desenvolupaven les activitats. Els agents entraren al recinte del concert i s'endugueren a Martí quan parlava per telèfon per, segons els mateixos agents, no identificar-se, tot i que Martí tenia el carnet d'identitat espanyol a les mans quan es produí la detenció.

Durant el judici, que s'ha hagut de suspendre uns minuts com a conseqüència de la incapacitat del Ministeri Fiscal d'entendre el català, els agents han explicat la seva versió dels fets, de la mateixa manera que també ho ha fet en Martí. i diversos testimonis que ha aportat la defensa. La fiscal demana un total de 750 euros, mentre que la defensa la lliure absolució. Així doncs, el judici ha quedat vist per sentència

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid