Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arenys de Munt ens ha demostrat que podem anar molt més enllà

Per Carles Benítez Baudés, membre del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i de la CUP de Barcelona

A partir d'ara l'únic debat possible és el de la independència, el de la ruptura, el d'obrir un procés constituent al si de la nostra nació. 

Arenys de Munt ens ha demostrat que podem anar molt més enllà, no només pel resultat sinó també per tota l'expectativa que s'ha generat a l'entorn de la consulta i molt especialment per l'organització. Ha estat un acte reivindicatiu i festiu per demostrar a Espanya, França i a la resta del món que els nostres anhels de llibertat són vius i volem exercir lliurement el dret a decidir el nostre futur com a poble.

14/09/2009 11:25 Carles Benítez

El 13 de setembre de 2009, marca un punt d'inflexió. A partir d'ara, ja ningú gosarà fer pedagogia a Madrid i a París per aconseguir l'encaix. A partir d'ara, ja ningú gosarà parlar de reformar els estatuts espanyols d'autonomia, sigui quina sigui la sentència. A partir d'ara l'únic debat possible és el de la independència, el de la ruptura, el d'obrir un procés constituent al si de la nostra nació.

Des de l'Esquerra Independentista hem d'estar orgullosos d'haver mantingut la flama encesa des de fa més de 30 anys i no haver defallit en aquesta lluita, malgrat la criminalització a la que hem estat sotmesos, no només per aparells dels estats, sinó també des del nostre propi país. Ara, no només hem d'estar orgullosos, sinó que la CUP, com a referent nacional de l'Esquerra Independentista ha d'encapçalar aquest procés arreu del país. Ahir, companyes i companys de la CUP van fer possible que la jornada es desenvolupes amb plena normalitat, malgrat les amenaces dels aparells de l'estat. La CUP no va anar-hi a fer-se la foto, va anar-hi per demostrar que la consulta d'Arenys no era un joc, era una cosa molt seriosa, l'inici de la nostra emancipació.

Segur que avui, molts polítics "d'ordre", tertulians del règim i periodistes orgànics faran  lectures contraries a la consulta, però això ja no ens ha de fer cap mena de por. L'escletxa que s'ha obert a Arenys de Munt els ha causat un gran problema perquè ara hauran de posar tota la seva maquinària per intentar bloquejar-nos el camí.

Des d'Arenys també s'ha generat un problema al si de tripartit, ja que una de les forces que es defineix sobre el paper independentista no pot governar una part del país amb una formació espanyola i contraria a la democràcia participativa.

Mentre ells intenten parar-nos, nosaltres continuem el nostre camí a pas valent, sense perdre més temps en falsos debats i sense fer més polítiques d'autoconsum. Nosaltres volem veure la nostra tasca, iniciada ara fa més de trenta anys, culminada.

És per tot això que la CUP i el conjunt de l'Esquerra Independentista ha de liderar aquest projecte i capitaneja-lo.

Arenys de Munt ha estat l'espurna per demostrar que la Independència ha deixat de una utopia. A partir d'ara, tot depèn de nosaltres mateixos.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid