Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 200 persones es manifesten a Girona per demanar l´absolució de Núria Pòrtulas

A poques hores del judici contra Núria Pòrtulas, unes 200 persones es van manifestar pel centre de Girona per demanar la seva absolució. La manifestació va arrencar davant la seu d'ICV on els concentrats van cridar consignes contra el conseller Saura i els Mossos d'Esquadra, encarregats de la investigació del cas. El judici contra Pòrtulas es farà dilluns a les deu del matí a l'Audiència Nacional de Madrid. La jove va ser detinguda el 7 de febrer de 2007 sota la llei antiterrorista acusada de col·laboració amb banda armada i la fiscalia li demana cinc anys de presó. També s'enfronta a una multa de 6.300 euros i a quinze anys d'inhabilitació.
 

12/07/2009 12:29 Drets i Llibertats
A la manifestació s'hi van deixar veure familiars de la noia de Sarrià de Ter (Gironès), membres de la plataforma de suport, veïns del seu poble i la mateixa acusada. A poques hores de la celebració del judici, els seus amics i familiars repetien incansablement que es tracta d'un judici «d'idees i no de fets». Ariadna Monerris, de la plataforma de suport a Núria Pòrtulas, ha remarcat que el fiscal no ha aportat ni a quina banda suposadament pertanyia Pòrtulas i que, per tant, es jutja «una opció de vida i pensament i no accions».

El conseller d'Interior, Joan Saura, i el secretari general, Joan Boada, han estat blanc de moltes de les proclames. Els manifestants els acusen de ser «culpables de la detenció de Núria Pòrtulas sota l'aplicació de la llei antiterrorista» i dels quatre mesos que la jove va passar en presó preventiva a Soto del Real. També demanen l'abolició d'aquesta llei i que es deixin de fer aquest tipus de detencions «de manera preventiva».

Monerris, que és cosina de Pòrtulas, ha explicat que l'acusada té ganes de que s'acabi aquest procés, poder declarar i demostrar que és innocent. «No es pot saber com anirà el judici però confiem que l'absoldran», ha indica

La Policia Local ha tallat els carrers per on ha passat la marxa, que s'ha desenvolupat de manera pacífica.

Mostres de suport
El passat dimecres familiars de la jove anarquista van presentar a la Delegació del Govern i a la Subdelegació de l'Estat de Girona 5.000 signatures demanant la seva absolució. Aquestes signatures se sumen a les 10.000 que, fins aquesta setmana, el col·lectiu que dóna suport a Pòrtulas ja ha presentat.

Avui diumenge, un autobús que sortirà de Girona i farà parades a Barcelona i Lleida, portarà el col•lectiu de suport fins a Madrid. Una vuitantena de persones sortiran de Girona en l'autobús i està previst que més gent se sumi a la caravana per donar suport a Pòrtulas anant-hi amb avió o en cotxe particular. El dia 13, mitja hora abans del judici, hi haurà una concentració de suport a davant de l'Audiència Nacional de Madrid.

En els dies previs al judici contra Pòrtulas també s'han anat realitzant d'altre accions de suport a Pòrtulas de cara al judici de dilluns. En concret, s'han penjat pancartes, cartells, adhesius, etc. per la ciutat de Girona. Aquesta setmana es va pnejar una gran pancarta a la grua d'una obra del centre de Girona que va estar enfocada cap a la plaça Catalunya fins a les 10 del matí. Pocs minuts després la grua es va girar i el missatge ja no es podia llegir.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid