Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de cent cinquanta persones mostren el seu rebuig al Quart Cinturó a Santa Justa de Llicà d'Amunt

Aquest migdia, entre cent cinquanta i dues-centes persones han respost a la crida de la Campanya Contra el Quart Cinturó en la convocatòria de l'Aplec Contra el Quart Cinturó a l'ermita de Santa Justa al terme municipal de Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental). L'Aplec coincideix amb el tràmit d'informació pública del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona (PTMB), en el qual figura una versió de la Ronda del Vallès, i amb declaracions recents del Secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, en les quals recordava que el Quart Cinturó és una via de competència estatal, i que l'estat la concep de vuit carrils i per trajectes de llarg recorregut.

14/06/2009 22:22 Territori

La campanya reitera el seu posicionament contrari al Quart Cinturó i la necessitat d'afrontar la discussió del model territorial i infraestructural sobre les bases definides en la proposta “El Vallès sense Quart Cinturó. Propostes territorials”.

Els grups provinents de Canovelles, les Franqueses, Lliçà d'Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana (un total d'unes 90 persones) han arribat pels volts de les 12. Una fotografia de grup, una sardana, informacions sobre la situació actual, la lectura d'un manifest (us l'adjuntem annex en un altre arxiu) i el cant col·lectiu de la cançó “Com el Vallès no hi ha res” (lletra i música de Fèlix de Blas) han estat els protagonistes de l'acte central. El dinar, poemes i cançons han tancat una jornada lúdico-festiva-reivindicativa.

Santa Justa és una construcció romànica, una mostra més del ric patrimoni cultural i històric del Vallès que està amenaçat pel Quart Cinturó. Cal tenir en compte que el Quart Cinturó o la via que el podria substituir, la Ronda del Vallès, s'ha arribat a projectar per damunt (literalment) de l'ermita, una mostra més de les mancances que caracteritzen el disseny d'infraestructures des d'un despatx amb ple desconeixement dels valors del territori.

Per saber-ne més:

La Campanya contra el Quart Cinturó vol reunir-se amb Madrid i anuncia noves mobilitzacions. Llibertat.cat

 
 

10 anys de lluita contra el Quart Cinturó en una exposició a Granollers LLibertat.cat    

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid