Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arriba la XII Marxa d'Homenatge als maquis

Aquest diumenge tindrà lloc la XII Marxa d'Homenatge als maquis a Vilanova de Meià (La Noguera). L'homenatge consistirà en una ruta comentada que té una durada prevista de quatre a cinc hores fent parada per dinar. A més, també es col·locarà una placa al cementiri en homenatge als maquis caiguts per la llibertat. Més tard, es visitarà el local de l'Associació de Joves de VdM, on hi haurà l'exposició de la XII Marxa Homenatge als Maquis, refrigeri i música. D'altres pobles també programaran homenatges:

 

24/06/2009 14:01 Drets i Llibertats

Altres poblacions que retran homenatge als maquis seran Berga, el dissabte 25 de juliol; Lleida, el divendres 10 de juliol; el Pont de Suert, el el dissabte 11 de juliol, i la Val d'Aran, el diumenge 12 de juliol.

Aquest tipus d'actes s'organitzen cada estiu des de l'any 1998 per tal de fer un homenatge a tots aquells guerrillers antifranquistes que després de la guerra civil espanyola van continuar la lluita contra el règim, atemptant contra les seves infraestructures i interessos econòmics. L'objectiu és mantenir viva la memòria dels lluitadors per la llibertat ja que es considera que "la història oficial de l’actual «democràcia» els ha condemnat a l’oblit, de la mateixa manera com el règim de llavors els va catalogar de vàndals terroristes".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid