Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rècord de participació a l'Acampallengua 2009

Enguany, la trobada juvenil pel català ha comptat amb més participació que mai. En total han estat quatre mil joves els acampats i més de quinze mil persones provinents de tot el país que hi han anat participant durant tot el cap de setmana.

Així doncs, la detenció d'en Tomeu Martí, coordinador de l'Obra Cultural Balear i antic fundador de Joves de Mallorca per la Llengua, no aconseguí enterbolir l'èxit de la trobada.

24/05/2009 23:07 Llengua

Els actes començaren amb un cercavila format per caparrots i gengants que dugué els joves cap a la Plaça Major. Allà, Sebastià Maimó, portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua, feu un parlament on reafirmà la voluntat de Joves de seguir treballant per la normalització lingüística. A més a més, recordà que aquest "Acampallengua ens serveix de teló per iniciar les celebracions previstes per al quinzè aniversari de la creació de Joves per la Llengua". Per altra banda, en Jaume Mateu, president de l'Obra, feu un parlament on avisà que "qui es vulgui oposar al nostre dret de parlar en la nostra llengua ens trobarà lluitant sempre".

A partir d'aleshores, tots els racons de Sa Pobla s'anaren omplint d'activitats per als joves i grans.  Les activitats anaren des de tallers, fins a xerrades, passant per activitats esportives o actuacions musicals. En totes elles, el denominador comús fou l'ús del català i una duríssima calor estiuenca. L'acte més multitudinari fou, com era d'esperar, el concert de dissabte vespre. Allà hi tocaren els grups Barrumbada, Lax'n'Busto, La Troba Kung-Fú, La Gossa Sorda i Anegats.

Al dia següent continuaren les activitats de ben matí, on destecà l'espectacle anomenat Transglosadors. On actuaren Ensaladilla So Insistent, Rapsodas, At-versaris, Pollo Produccions i diversos glosadors de Mallorca. jove_amb_motxilla

 

Més informació: Es presenta el proper Acampallengua (Llibertat.cat)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid