Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Racó Català celebra els seus deu anys a Barcelona

 Hui dissabte 18 d'abril Racó Català celebra els seus 10 anys de vida, el 5 de març, va ser la data exacta de l'aniversari.

 A la tarda una xarrada i la presentació del nou disseny del mitjà copen les activitats. Exhaurides les entrades pel concert de la nit al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona, on intervindràn el grup valencià "La Gossa Sorda" i el grup gracienc "High Times",

18/04/2009 01:40 Cultura

Una taula rodona completa les activitats de la tarda sot el títol "Catalanisme a la xarxa. Passat, present i futur", amb quatre personalitats vinculades al projecte: Víctor Alexandre, Alfons López Tena, Francesc Ribera "Titot" i Saül Gordillo.

La segona part de la diada, de la qual ja n'hem exhaurit les entrades (i per tant no se'n vendran a taquilla), començarà a les 10 del vespre amb el concert del grup del barri de Gràcia "High Times", amb els seus ritmes ska, soul, reggae, funk...  Posteriorment a dos quarts de 12 de la nit, "La Gossa Sorda" presentarà el seu darrer treball "Saó".

 10 anys de Racó Català

El cinc de març d'enguany feia 10 anys que Racó Català que va començar el seu camí a la xarxa. D'aleshores ençà, un creixement exponencial que l'ha dut fins a les primeres posicions dels mitjans digitals en català pel que fa a visites, 2 milions de pàgines vistes mensuals, uns fòrums que freguen els 3 milions de missatges, sortejos, activitats culturals, concerts, i tot de noves aventures que han superat les espectatives de llarg dels qui administrem aquest projecte.

Tot això, gràcies sobretot a tots aquells qui també fem, feu i fan Racó Català dia a dia, els prop de disset mil usuaris registrats que llegeixen, pensen i opinen a les notícies i als fòrums, als llibres, les entitats allotjades i les entitats que omplen l'agenda d'actes políticoculturals al conjunt del territori. Tots ells, tots vosaltres, tots nosaltres, encarem el futur amb il·lusions renovades, amb ganes de continuar avançant i aportant referents a l'imaginari col·lectiu català, vertebrant l'autèntic espai comunicacional dels Països Catalans, lliure de referents d'altres nacionalitats veïnes. Ací estem, dèiem l'any passat en celebrar el 9è aniversari. I tant, ací estem, i ací seguirem!

La llista d'agraïments seria infinita. En aquests 10 anys hem ensopegat amb moltes pedres, però hem trobat ara i adés gent que ens ha ajudat a aixecar-nos sense esperar res a canvi. Col·laboradors, agrupacions, entitats o senzillament persones compromeses amb el país que ens han fet costat als bons moments, però sobretot als dolents. I com no, aquest petit miracle digital té molt a agrair als tècnics que l'han fet possible, tècnics sense els quals no estariem on estem (ací!). I és clar, també als administradors, moderadors, i sobretot, als usuaris; tots els qui compartim una idea i un sentiment de país comú, des de tots els punts de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. A tots ells els dediquem aquests 10 anys que han vingut i tots els que vindran.

Racó Català com ja sabeu ofereix allotjament de franc a centenars d'entitats, associacions i projectes catalans a la xarxa. Entre elles destacades entitats com La Bressola, la Comissió de la Dignitat, projectes com Bloc.cat, PPCC.cat, LaTafanera, RadioCatalunya.ca, HarryPotterCAT, Catapings, RXI.cat, MúsicaLliure.cat, Això Toca, SeleccioCatalana.cat, les planes personals de membres de la societat civil catalana, com Víctor Alexandre o Cesk Freixas, els grups Mesclat i AraMateix, o la productora catalana Tercera Via.

En definitiva, una veu a la xarxa, un referent nítid per a tots els que desitgen i desitjaven expressar la seva manera de veure el món en general i el nostre país en particular. Els qui creiem que, fins i tot ara, hi ha una altra manera de fer premsa i de veure el món que els dels mèdia convencionals. Que hi ha un altre país, una altra manera de fer política, en definitiva, una altra manera de veure les coses.

Com sabeu també hi ha tota un enorme llistat d'actes i esdeveniments culturals, lingüístics i de territori on Racó Català hi col·labora desinteressadament, com per exemple el Catalunya Acció Sonora, els Premis Enderrock, l'Acampada Jove, el Senglar Rock, el Festour, l'Aplec del Sènia, el Castanyada Rock, el Culturaviva, l'Acampallengua de Mallorca, el Franja Rock, el Festa Means Party o el Festivern, entre molts d'altres -també amb casals, entitats i associacions-. I sense oblidar els sortejos, o la participació als actes de Sant Jordi, la diada de l'Onze de Setembre, o la Festa AntiHispanitat que organitzem cada any.

Ja per acabar, volem dedicar aquests 10 anys a totes aquestes persones, a tots aquest projectes, i fins i tot, fins i tot, a tots els que pressuposavem al nostre mateix vaixell i que ens han fet el buit. A tots vosaltres, a tots ells, us dediquem aquests 10 anys de vida. 10 anys d'aire nou. I sobretot, prepareu-vos per tots els que vindran.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid