Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Commemoració del 16è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló a Castelló de la Plana

L'assemblea de la Plana de Maulets convoca una manifestació el dia 11 d'abril d'homenatge a Guillem Agulló, jove independentista militant de Maulets assassinat pel feixisme el mateix dia 11 d'abril de 1993, enguany farà 16 anys. La marxa sortirà a les 19h des de la Plaça de la Independència (La Farola) de Castelló de la Plana, fins a la Plaça de les Aules, on es llegirà el manifest i es farà un homenatge a les víctimes del feixisme.  A les 21:00h es farà un sopar al Casal Popular de Castelló i a les 22:30 un concert del cantautor Pau Alabajos al Casal Popular

03/04/2009 00:02 Política
Manifest

Guillem, mai t'oblidarem!

Ara fa 16 anys que el feixisme assassinà al jove Guillem Agulló, jove antifeixista i militant de l’Esquerra Independentista a Maulets. Aquest jove de Burjassot, era un gran lluitador que defensava la seva terra i la seva llengua, encara que per desgràcia, hi havia algunes persones que no pensaven igual que ell i al poble de Montanejos el van matar.

L’11 d’Abril de 1993 Guillem Agulló i Salvador moria assassinat per Pedro Cuevas, un neonazi que no fa gaire es va presentar a les eleccions pel partit d’extrema dreta Alianza Nacional al poble de Xiva. Aquesta persona, que deuria d’estar complint condemna per assassinat, està al carrer, on podria tornar a cometre el crim, però ja sabem com és la justícia d’aquest Estat en el qual estem obligats a viure.

Any rere any, fem homenatge a la víctima més representativa de l’Esquerra Independentista a la capital de la Plana, per recordar que res està vençut, ni molt menys guanyat, i que, 16 anys després, ací estem, una altra volta, per recordar-lo com es mereix.

No ens venceran, ni han vençut mai Guillem, ja que el portem dins el cor. La memòria és present tots els dies, i amb ella, la memòria de Guillem, aquell jove assassinat pel feixisme de l’Estat Espanyol, que impunement dansa pels carrers amenaçant joves com ell que cap culpa tenen de defensar la seva terra, com tots els que ho fem cada dia.

A més, al País Valencià, ocorren dia sí i dia també agressions i atacs feixistes cap a les idees independentistes, anarquistes i la vertadera esquerra. Molta gent no s’ho creu, o el que passa és que no volen veure, però si algú ha de fer front al feixisme, hem de ser nosaltres.

Per tot això, sortim al carrer una vegada més per denunciar les agressions feixistes cap al jovent! Cap agressió sense resposta!

16 anys després, per ell i per totes les víctimes del feixisme, la lluita continua! Guillem, mai t'oblidarem! Visca la terra!

Assemblea comarcal de la Plana
Maulets, el jovent independentista revolucionari
Castelló de la Plana, Països Catalans, a 11 d’abril de 2009

 

Per saber-ne més:

Exhaurides les entrades per l'acte d'homenatge a Guillem Agulló a Burjassot. Llibertat.cat

Capvespre emotiu a Burjassot en homenatge a Guillem Agulló. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid