Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Casal Popular i Independentista Quico Sabaté proposa resseguir les passes dels maquis

Demà és la data límit per apuntar-se al darrer viatge d'en Quico Sabaté.
Els darrers dies de desembre de 1959, uns anarquistes armats amb metralladores i ideals de llibertat, encapçalats per Francesc Sabaté Llopart "El Quico", van travessar la frontera pirinenca en sentit sud amb l'objectiu d'arribar a Barcelona per combatre el franquisme. Gairebé 50 anys després, el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté de Sant Celoni es proposa resseguir les passes d'aquest grup de maquis els dies 28 i 29 de març.

21/03/2009 21:04 Cultura
L'últim viatge d’en Quico Sabaté va acabar en solitari a Sant Celoni el dia 5 de gener de 1960, sota les bales de la guàrdia civil i del sometent local, ja que la resta del grup havia estat abatut al setge dut a terme per les forces franquistes al Mas Clarà, masia situada entre Banyoles i Girona, on els guerrillers s’havien refugiat.
 
La ruta organitzada pel casal celoní consta d'un tram de 30 quilòmetres a peu per pistes, camins i corriols de l’Espai d’Interès Natural de l'Alta Garrotxa, entre el punt fronterer de l’Hostal de la Muga i les faldes de la muntanya de Mare de Déu del Mont, mentre que la resta del trajecte fins al Baix Montseny s’efectuarà amb autocar, tot fent una parada per a visitar l’esmentat Mas Clarà.
 
Els caminaires passaran la nit de dissabte a diumenge a l’església romànica de Lliurona, després d’un sopar a la vora del foc on agafaran forces per arribar fins a les immediacions de Mare de Déu del Mont, a l’indret on el grup de Sabaté tingué la primera topada amb la guàrdia civil. Aquest fet, així com la resta de detalls d’aquesta història, seran comentats durant la ruta per un equip de guies amb un bon coneixement del terreny i dels esdeveniments que hi van succeir fa gairebé mig segle. Història i natura, paisatge i memòria, una bona proposta per al darrer cap de setmana de març.
 
Per més info i per inscriure's trucar al telèfon: 660129830 (Joel)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid