Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pobleviu celebra avui sis anys d'existència

 Pobleviu.cat, la web d'informació de l'Esquerra Independentista del Camp celebra avui simbòlicament 6 anys de la seva activitat informativa Un projecte de comunicació alternatiu sorgit d'aquestes comarques, tal i com exposen avui a la seva web, que "va ser pensat i produït des dels moviments socials". Un projecte que no sols va aparéixer  amb un voluntat d'informar sobre el que ens preocupava, sinó també per crear una consciència col·lectiva al Camp, en un moment en què s'iniciava un debat sobre com s'havien d'articular les seves poblacions i comarques. I amb la voluntat que fos un projecte que nasqués com un instrument per dinamitzar-les. Des d'aleshores Pobleviu.cat  ens ha informat de les mobilitzacions esdevingudes al Camp en defensa del territori, de l'activitat cultural, de la repressió política, de les cremes dels retrats reials i de la solidaritat...

17/02/2009 17:57 Comunicació

Text de Pobleviu.cat sobre el 6è aniversari de la seva activitat informativa

Així, per a  aquest ha estat el nostre objectiu principal. El de bastir una xarxa que servís per col·laborar entre la gent que lluita, dia a dia, i que esdevenís un aparador d'aquest ampli ventall de col·lectius, plataformes i organitzacions, que cada dia segueix creixent. Si en un inici, érem una desena els que protagonitzàvem aquest espai; avui en dia, som més d'una cinquantena llarga, quasi un centenar, els que hem anat apareixent, ens hem metamorfitzat o estem treballant en l'actualitat, per generar nous instruments de treball, debat i crítica. Òbviament, Pobleviu no ha estat l'únic responsable d'aquest "atac al sistema", però sí que almenys ens hem volem sentir amb una part de responsabilitat.

Més de 1.000 notícies, unes 300 Agendes d'Activitats del Camp i quasi 2.000 convocatòries que han omplert els carrers, places, pavellons, locals... de persones que no renuncien a lluitar per una alternativa construïda des de la base i que respongui a les necessitats de les persones amb qui ho compartim. Això ha significat, hores i hores de treball voluntari d'un grup molt reduït de persones, però que no hagués estat possible sense la col·laboració de desenes de persones.

 Però tampoc volem pretendre magnificar els fets. Aquest camí ha estat ple d'entrebancs tècnics i teòrics, amb l'objectiu que dins les nostres possibilitats, puguéssim, esdevenir realment el que pretenem ser: un portal dels moviments socials del Camp. I, segurament, en aquest camí hem comés moltes errades, però aquestes no hauran estat comeses en va, sinó que hauran servit per, poc a poc, anar millorant, al dia a dia. Som conscients, que molts cops hem adoptat decissions, bàsicament tècniques, que no han estat encertades, o a les quals no hem sabut estar a l'alçada. Però el que sí que creiem que hem aconseguit fer, és treballar des del respecte a l'autonomia de les persones i els col·lectius i oferir aquesta altaveu, a totes els col·lectius que ens ho han demanant. 

Perquè quan els mitjans de comunicació majoritaris de les nostres comarques continuen estant als interessos dels de sempre, hem intentat oferir una imatge més digne i coherent de la tasca que centenars de persones duem a terme cada dia, des de que ens llevem fins que ens anem a dormir, a les boniques, però nuclearitzades i petroquímiques, comarques del Camp. 

FONT: www.pobleviu.cat

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid