Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1978-2008: Trenta anys de lluita contra la Constitució espanyola

Actes de denúncia a nombrosos indrets del país
Ara fa trenta anys, el Comitè Català contra la Constitució espanyola, promogut pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional-provisional (PSAN-P) i altres organitzacions independentistes, fou l´única veu que es va alçar  en contra i fou el primer pas de clarificació enfront del nou marc jurídic de l'estat que s'anava perfilant, el Estado de las Autonomías.enfront del nou marc jurídic de l'estat que s'anava perfilant, el Estado de las Autonomías. Eva Serra recordava fa uns dies, que a partir del 6 de desembre de 1978, "El regionalisme català i el comunisme espanyol van restar muts davant els darrers assassinats del franquisme i van liquidar l'Assemblea de Catalunya pactant amb els hereus de Franco l'anorreament del poble català"

06/12/2008 00:04 Política
Recordem que el Comitè va realitzar una intensa activitat d'agitació i actes públics arreu del Principat, i va assolir un cert grau d'audiència. Paral·lelament, va servir per formar els primers quadres polítics de l'independentisme, adaptats a les noves condicions polítiques i a l'enfrontament, cada cop més evident, amb el reformisme. És en aquest nucli on es va forjar l'ideari polític que pocs anys més tard es va concretar en el llibre La lluita per la Independència. Ideari aquest que es basava en una estratègia de resistència per assolir un Poder Popular Català. Una estratègia on es combinava la conscienciació i la mobilització.
 
 
Actes
 
Dijous, 20 de novembre
Barcelona
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Divendres, 5 de desembre
concert_color Mallorca
Concert anticonstitucional

 
 
 
 
 
 

 

 

Vilafranca del Penedès 

23.30h Festa anticonstitucional amb PD AraleChan (Drum'n'bass, ragga-jungle, dub i música de la terra)

Organitza: Casal Popular El taller 

 

cartellconcert5dm4 Reus (Baix Camp)
a les 22.00 a la Taberna del Carrasclet.

Concert contra la Constitució

Josep Romeu + Dj KuruEntrada gratuita 

 

 

 

 

Dissabte, 6 de desembre

Actes contra la constitució espanyola a GironaGirona (Gironès)

Sota el lema  'Enderroquem la constitució espanyola, construïm la república dels Països Catalans', la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de GironaMaulets organitzen un seguit d'actes per mostrar el rebuig a la constitució espanyola en el seu 30è aniversari. A les 13 hores del proper dissabte, es farà una concentració a la plaça de la Constitució i és rebatejarà  per la Plaça Ovido Montlor. A les 14h, dinar popular i a les 16h Corranches, música improvisada, amb Cor de Carxofa.

"La constitució espanyola és la base de tot el sistema polític, econòmic i judicial que des de fa dècades encadena a bona part dels Països Catalans i a la seva gent" indica la Candidatura d'Unitat Popular de Girona.
 
 
Dissabte 6 de desembre
Plaça Ovidi Montllor (antiga Plaça Constitució), Girona

A la una del migdia: Concentració per rebatejar la plaça
A les dues del migdia: Dinar popular 8 euros (amanida, botifarres, alternativa vegetariana, pa, postres i vi)
A les quatre de la tarda: Corrandes (Música improvisada) amb COR DE CARXOFA
 
Diumenge, 7 de desembre 
 
Vilafranca del Penedès 
20h passi del documental “La espalda del mundo”
23.30h Concert amb Mala Sang (amb membres de La Verga Records) i Brot Psicòtic
 
Dijous, 11 de desembre 
Molins de Rei (Baix Llobregat)
 
A les 21 hores, l'assemblea local d'Endavant (OSAN) i la CUP de Molins de Rei organitzem un sopar debat a la Bodegueta amb motiu del 30 aniversari de la Constitució espanyola de 1978 amb el títol de "30 anys de Constitució espanyola: 30 anys més lligats de peus i mans".

Hi participaran en Julià de Jòdar, escriptor, i na Eva Serra, historiadora, que faran una exposició del paper de la Constitució de 1978 com a instrument per contenir les lluites que durant la transició aspiraven a l'alliberament social i nacional dels Països Catalans i obriran un debat sobre la necessitat i les possibilitats de superar l'actual marc jurídic i polític.

Preu del cubert: 15 € (inclou taula d'embotits, amanida, beguda, postre i cafè).

Reserveu trucant al 93 680 09 47 o al 690 27 55 77

A la Bodegueta (C/ Pintor Fortuny, 14 de Molins de Rei)
 
Organitzen: Endavant (OSAN) ; CUP Molins de Rei.
 
 
Manifestos
1978-2008. Trenta de anys de lluita contra la Constitució espanyola. Campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Manifest contra la Constitució. Col·lectiu Negres Tempestes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid