Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets: "Alguns carrers dels pobles de la nació haurien de portar el nom de Guillem Agulló"

Com a símbol de dignitat i justícia i en protesta de la impunitat que té el feixisme als Països Catalans
L'organització Maulets ha fet un comunicat on critica durament la decisió del ple municipal de Simat de la Valldigna de rebutjar la moció que es demanava que es posarà el nom de Guillem Agulló a un carrer del poble. Al ple, el regidor del PSOE va qualificant l'assassinat  de Guillem Agulló com a una “putada”.

02/07/2008 23:52 Política

També denuncien la impunitat amb  què ha estat tractat el cas de Guillem Agulló des de les institucions polítiques i jurídiques que "ens demostren una vegada més quina és la seua democràcia i la seua justícia"

Maulets creu que és necessari que alguns dels carrers dels pobles valencians porten el nom de Guillem Agulló com a símbol de dignitat i justícia i en protesta de la impunitat que te el feixisme als Països Catalans. 

I recorden que Guillem Agulló va ser assassinat pels seus ideals: per ser antifeixista i independentista. Durant el procés judicial el seu assassinat va ser tractar com a un homicidi obviant la vessant política del cas.

Per a Maulets, les institucions polítiques continuen amagant la veritat i permetent que el feixisme continue impune. Prova de això és que Pedro Cuevas, assassí material de Guillem Agulló, es troba al carrer i participant de la vida política presentant-se com a cap de llista del partit neonazi “Alianza Nacional” a la localitat de Xiva. 

Dilluns passat va tenir lloc el plenari de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna on es va debatre la moció presentada per Maulets, el jovent independentista i revolucionari, conjuntament amb el BNV, EU-Arc Iris i ERPV, per demanar que es posarà el nom de Guillem Agulló a un carrer del poble.  

La moció fou rebutjada amb els vots del regidors del PP i del PSOE, amb l'argument que no hi ha prou carrers per ficar noms a tots els morts pel feixisme durant la Guerra Civil i la postguerra. A més a més, el regidor del PSOE va qualificant l'assassinat  de Guillem Agulló com a una “putada”.

 

Per saberne-més:
A Simat PP i PSOE votaren contra Guillem Agulló.Toni Cucarella al seu bloc

El PP i el PSOE tomben una moció per dedicar un carrer a Guillem Agulló a Simat de la Valldigna. Llibertat.cat

L'Ajuntament de Badalona intenta prohibir un acte en homenatge a Guillem Agulló. Llibertat.cat

Guillem Agulló: 15 anys d’impunitat espanyolista. El davantal

Capvespre emotiu a Burjassot en homenatge a Guillem Agulló

 
 
Recordar Guillem Agulló, reportatge de Núria Cadenes [EL TEMPS]

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid