Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les setze persones acusades de cremar fotos del rei a Girona seran jutjades el dia de Sant Narcís

El sopar popular i solidari va aplegar més de cent persones
La portaveu dels encausats, Núria Brugada, va informar durant el sopar solidari que se'ls havia informat ahir al matí que el  propoer 29 d'octubre (diada de Sant Narcís) es faria el judici a Madrid, a l'Audiència Nacional espanyola. Brugada va explicar que els encausats tenen la intenció de declarar el que ja han declarat 'els altres cops'; que van cremar les fotos en un acte de solidaritat pels primers processats i que ho tornarien a fer com a senyal de rebuig a la monarquia espanyola.

25/07/2008 08:07 Política
Serà en plenes festes de Girona, el dia de Sant Narcís, que els 16 joves de les comarques gironines s'hauran de desplaçar fins a Madrid per declarar en el judici que els acusa d'injúries greus a la corona espanyola. La defensa dels joves l'encapçala l'advocat Benet Salellas que va anunciar que en llistat de testimonis que sol·licita hi ha el rei Joan Carles i la reina Sofia. També ha demanat els testimonis de la directora de TV3, Mònica Terribas, i el director d'El Punt, Joan Vall Clara, per obrir el debat sobre els límits i l'obligatorietat dels mitjans de cedir imatges per als processos judicials. La petició del testimoni dels reis forma part de l'estratègia de la defensa per demostrar que no existeix delicte d'injúries si la víctima no se sent injuriada.

Preveuen organitzar autobusos per anar a donar suport als acusats i esperen que precisament per ser un dia que és festiu a Girona aquest suport sigui més massiu.
 
Al sopar es van aplegar més d'un centenar de persones que amb un ambient 'cívic, pacífic i popular' s'han preparat per dur a terme el sopar. Afirmen que cap policia els hi ha anat a cridar l'atenció i que en cas que hi vagin serà el consistori el que deixarà 'en evidència' quin és el seu tarannà perquè en paraules del líder de la CUP, Jordi Navarro, la intenció dels assistents és 'sopar tranquil·lament'.  
 
Recordem que el consistori gironí va denegar l'autorització argumentant que "donava mala imatge de cara al turisme i per evitar que els carrers de la ciutat es converteixin en un lloc de menjadors populars". El permís els va ser denegat fa només cinc dies quan ja estava tot organitzat, van assenyalar. El sopar costava dotze euros. Els diners que es van recaptar es destinaran a pagar els costos judicials de Pórtulas, Franki -empresonat durant un mes i mig per ultratge a la bandera d'Espanya- i els autors de la crema de fotografies dels Reis, segons van assenyalar. 
 

Per saber-ne més

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol. Llibertat.cat

Se celebrarà el sopar solidari tot i que el consistori gironí hagi denegat el permís. Llibertat.cat

Denuncien l'Ajuntament de Girona per prohibir un sopar popular solidari a la plaça Ovidi Montllor. Llibertat.cat 

L’Audiència Nacional arxiva el cas de l’antimonàrquic tarragoní que cremà el retrat del rei. Llibertat.cat

 
De monarquia, ni aquí ni enlloc.  Per Mustafà Shami (Del grup d'encausats per la crema de fotos del rei espanyol), publicat a El Punt, 30.6.08
 
 
 
Anul·len el primer judici antimonàrquic perquè no es va poder parlar catalá. Llibertat.cat

 

PDF

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid