Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Assemblea de Joves de la Costera inaugura la Font als Lluitadors per la Llibertat

L'Escarot, l'Assemblea de Joves de la Costera, va substituir la nit del 7 al 8 de juliol, la placa en homenatge als franquistes existent a la font de la Plaça de l'Església de la localitat de la Font de la Figuera, per una placa en homenatge als Lluitadors per la Llibertat. L'acció va anar acompanyada del repartiment d'una fulleta explicativa als veïns on s'enumeraven els motius de la campanya i de l'acció.

10/07/2008 12:46 Política
Dita acció queda emmarcada dins la campanya 'Subversió per la Llibertat',que junt a la resta d'Assemblees de Joves de la Coordinadora, la CAJEI, estem duent a la comarca; ja presentada al poble el passat dia 19 d'abril amb una xerrada sobre la simbologia feixista i espanyola i un passacarrer per la localitat.
 
Comunicat per veïns:

Inaugurada la Font als Lluitadors per la Llibertat

L’Escarot- l’Assemblea de Joves de la Costera, substituïm l’antiga inscripció commemorativa a “los caídos por la Patria” que encara avui restava impune a la font de la Plaça de l’Església del poble.

 Què és aquesta acció?
Aquesta acció l’emmarquem dins la nostra campanya “Subversió per la Llibertat” que  vam posar en marxa ara farà un any amb l’entrega d’un miler de plaques feixistes de l’antic “Ministerio de Vivenda” franquista a la Generalitat Valenciana i Catalana. Aquestes plaques foren sostretes dels carrers de més d’una trentena de pobles i barris d’arreu del territori. Aquesta campanya ja fou presentada al poble el passat 19 d’abril, amb un xerrada i una cercavila.   
 
Què pretenem amb aquesta acció?
Amb aquesta acció pretenem evidenciar la simbologia feixista i espanyola, que encara hui en dia està ben present al poble, i que no suposa altra cosa que una eina visual d’imposició, d’opressió i d’exaltació del poder espanyolista i burgés, abans encarnat amb el règim franquista, avui representat per la democràcia burgesa. 
 
Quin significat té l’antiga inscripció commemorativa?
No podem oblidar que l’antiga inscripció és un dels molts monuments i símbols d’exaltació i propaganda que el règim feixista, espanyolista i ultracatòlic del general Franco va obligar a construir a les nostres terres, un cop va guanyar la Guerra. No oblidem que fou el mateix Franco i els nacionalistes espanyols qui es van alçar en armes contra el Front Popular, escollit pel poble treballador. Tots sabem els resultats de la guerra: milions de morts i milers de treballadors, sindicalistes, artistes...que van estar empresonats o van haver de fugir a l’exili i abandonar un país que restaria durant 40 anys en mans d’un dictador feixista, que a més, fou qui dictà les bases del que seria la nova “democràcia”. L’anterior inscripció era un homenatge als qui van entrar a foc i sang; aquesta és un xicotet homenatge a tota la classe obrera que va plantar cara a l’espanyolisme (feixista), defensant la justícia social; però també un homenatge a tots aquells que al llarg de la Història han resistit a les injustícies del poder, de l’espanyolisme i del capitalisme. 
 
D’això ja fa molt de temps, quin sentit té ara remoure les “velles ferides”?
És cert que ja fa molts anys de la guerra, i no tants de la dictadura feixista. Tanmateix, la Història és el camí que ens ha dut al present; el present no naix del no res. Aquesta placa constituïa en la Dictadura un insult a tots els lluitadors per la democràcia popular del poble treballador, és a dir, tots aquells que sols tenien les seues mans per sobreviure (tots nosaltres); avui, en la suposada “democràcia”, constitueix un menyspreu a la memòria de tots els que van morir i altres tants empresonats i exiliats. La Llei de Memòria Històrica aprovada pel P(so)E no resol res, sols són un seguit de “bones intencions”, però sense cap mitjà, cap recolzament per a dur-les endavant; per tant,un exercici pur d’hipocresia política. Els espanyolistes feixistes van tindre 40 anys d’homenatges oficials, els mateixos que la classe obrera d’humiliació.
 
Exigim justícia històrica.Amb aquesta acció queda tancat el tema de la simbologia?
 Desgraciadament, la simbologia és una eina utilitzada pel poder per perpetuar d’una forma innocent i invisible, però molt eficaç, la situació social i nacional vigent. L’actual “democràcia” formal ( no real; una democràcia no consisteix sols en anar a votar cada 4 anys) burgesa no constitueix cap excepció. És hereva directa de la simbologia franquista, tot i que maquillada; així conserva un rei directament anomenat pel dictador i una bandera que ens recorda dia a dia l’ocupació espanyola de la Font de la Figuera des de fa ja més de 300 anys. Aquesta simbologia espanyola ens recorda quin ha de ser el nostre paper dins la seua Espanya: una regió per a fer turisme a l’estiu, per a traure beneficis econòmics especulant amb la terra, per a exaltar l’espanyolisme a costa de marginar la llengua ( tal i com es feia al franquisme), per a deixar-nos als joves un futur precari, en què ens haurem d’hipotecar 50 anys per a pagar un piset, un cotxet i segurament l’escola i la sanitat privada a que ens condueix el sistema neoliberal del Pp-P(so)E; els rics més rics, els treballadors més precaris...


Front a aquest futur que ens deparen els neoliberalistes espanyols (Pp-P(so)E), l’actitud dels joves organitzats és clara: la lluita diària als nostres pobles. La lluita per un treball digne i estable, per un sistema econòmic just, al servei dels treballadors i no els treballadors al servei dels diners;  la lluita en defensa d’un ensenyament i una sanitat públiques, de qualitat i en la nostra llengua; la lluita per un model d’oci i de vida allunyat del consumisme imposat pel sistema ( treballem per a després tornar els diners que guanyem a banquers i grans empresaris).

Que té això a vore amb la simbologia? 
La simbologia és l’expressió pública de tot el sistema i, per tant, la substitució de la simbologia sols constitueix un primer pas en la transformació del sistema, cap a la justícia social i nacional.Des de l’Assemblea de Joves de la Costera animem a tots els joves del poble, però també a la resta del poble de la Font de la Figuera, a retirar una simbologia que representa una humiliació per als nostres avis i companys, però també representa la nostra actual opressió com a treballadors precaris icom a poble ocupat.
.

La lluita diària és l’únic camí!!  El futur a les nostres mans!!
L’ESCAROT- l’Assemblea de Joves de la Costera

La Font de la Figuera, juliol de 2008
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid