Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilafranca rebutja nous peatges i exigeix la gratuïtat de l'autopista

 El dilluns 9 de juny es va celebrar el ple extraordinari demanat per la CUP de Vilafranca amb l'objectiu de rebutjar el sistema tancat de peatges que el Ministeri de Foment espanyol pretén instal·lar a les entrades i sortides de l'autopista AP7 al terme municipal de Vilafranca del Penedès. El ple també va servir perquè el govern municipal donés explicacions i informés sobre el projecte. El ple municipal va aprovar, amb el vot a favor de la CUP, CIU, ERC, ICV i PP, i l'abstenció del PSC, una moció en què rebutja el projecte del Ministeri de Foment d'instal·lar un sistema de peatges tancat a l'AP-7 i on es demana la gratuïtat del peatge de Martorell pels penedesencs.

10/06/2008 16:36 Política
Arran d'una esmena presentada pel regidor d'Esquerra, Pep Quelart, la moció no va ser aprovada per unanimitat. L'esmena d'Esquerra, que va tirar endavant amb els vots d'ERC, PP i CIU, l'abstenció de la CUP, i el vot en contra de PSC i ICV, reprovava l'equip de govern i se l'acusava d''inactivitat' i de 'desídia' per no enfrontar-se al projecte. Aquest afegitó a la moció va fer que els PSC s'abstingués en lla votació final.

pep otgerTots els grups municipals van coincidir a afirmar que l'actitud del govern era del tot reprovable, però no se'n van estar de criticar l'actitud d'Esquerra, que no havia volgut participar en les reunions prèvies celebrades per la resta de grups municipals per tal de consensuar una moció, i que a darrere hora impedia amb les seves esmenes que la moció prosperés amb la unanimitat que seria convenient. El regidor de la CUP Otger Amatller va acusar al regidor republicà de ser "al·lèrgic a tota iniciativa portada per la CUP" i d'actuar de manera irresponsable.

Un cop més, un nombrós grup de militants de la CUP es van concentrar davant de l'Ajuntament, trenta minuts abans de l'inici del ple, amb una pancarta on es podia llegir "Vilafranca lliure de peatges". Durant la concentració es van repartir als ciutadans/es uns fulletons informatius explicant les intencions del ministeri espanyol. Durant el ple municipal, en el moment que es va entrar a discutir la moció contrària als peatges, es van desplegar cartells amb el lema "Perill peatges!".

Per saber-ne més:

Els Portaveus de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès no arriben a cap acord sobre els peatges Llibertat.cat

La CUP exigeix un ple extraordinari per tractar el tema dels peatges a Vilafranca del Penedès Llibertat.cat

Jornada de lluites en defensa del territori a Vilafranca del Penedès Llibertat.cat

La CUP s'oposa als peatges que el govern espanyol vol instal·lar a Vilafranca del Penedès Llibertat.cat

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid