Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració contra els atacs d'Air Berlin

 Diversos mitjans de la xarxa han convocat una concentració per aquest dimarts 10 de juny, a les vuit del vespre, davant del consolat alemany a Barcelona (Passeig de Gràcia, 111, cruïlla mab Diagonal). La convocatòria és una resposta als atacs i insults que els responsables d'Air Berlin va realitzar fa uns dies contra el català i la nació catalana. Els convocants han ressaltat que no es tracta d'una concentració antialemanya, sinó que pretén que la gent conegui el greu menyspreu i agressió envers la nostra llengua i el nostre sentiment d'identitat. La controvèrsia també ha desvetllat que el responsable d'Air Berlin té posicionaments polítics racistes propers a l'austríac Haider.

 

 

09/06/2008 16:31 Llengua

Alguns dels convocants a la xarxa han destacat que per constatar el nostre respecte i la nostra amistat amb la nació alemanya, instem a portar, a més de banderes catalans, banderes alemanyes com a  senyal de concòrdia. Catalunya, nació d'Europa! Endavant, catalans!

La resposta a la declaració del responsable d'Air Berlin va ser molt ràpida. En poques hores es va difondre a la xarxa la imatge corporativa de l'empresa retocada, a la qual s'hi ha afegit una creu gamada per denunciar el tarannà excloent i feixistoide dels responsables d'aquesta empresa aeronàutica.

La controvèrsia d'Air Berlin ha aixecat molta polseguera. Fins i tot la Generalitat de Catalunya ha pres partit en aquest assumpte demanant-ne "respecte".

 Una de les notícies que ha desvetllat les declaracions d'Alvaro Middelmann, delegat a l'Estat espanyol d'Air Berlin i autor de les declaracions insultants, és el fet que aquest  personatge va a justificar l'any 2000 les posicions polítiques racistes i autoritàries de l'austríac Haider i del seu partit.

L'Equip de Govern de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) s'ha afegit a la denúncia d'aquest fet i ha manifestat en un comunicat el seu 'estupor' davant les manifestacions del director general de la companyia aèria Air Berlin, Joachim Hunold, contra l'ús de la llengua catalana en els vols de la companyia als diversos aeroports dels territoris on aquesta llengua és oficialment pròpia. Com a acadèmia de les ciències i les humanitats, l'IEC ha expressat el seu 'rebuig més enèrgic' davant d'aquesta 'decisió discriminatòria' i ha recordat que viola els drets humans i civils dels milions de ciutadans de llengua catalana.

D'altra banda, també s'ha fet pública la notícia que Air Berlin denunciarà l'ex-diputat al congrés espanyol per ERC Joan Puig perquè va difondre en un apunt del seu bloc el logo modificat de la companyia amb l'esvàstica.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid