Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Franki guanya la batalla i irromp entre la censura mediàtica

 Les notícies referents a l’empresonament del Francesc Argemí “Franki” i les posteriors mobilitzacions han irromput en l’escena mediàtica. Les diferents concentracions, pintades agitatives, articles i especialment l’acció de protesta de la Sagrada Família de Barcelona han catapultat el cas del Franki als mèdia, i de manera inaudita a la televisió. Fa pocs minuts diversos convidats debatien sobre el seu empresonament al programa El Club de TV3, i un dels activistes solidaris intervenia que roman penjat a la catedral de Gaudí ha intervingut telefònicament en una conversa amb el periodista Albert Om.

 

07/05/2008 17:01 Política

L’Oriol, un dels activistes penjats a la Sagrada Família, ha explicat que romandran fins la manifestació de dissabte penjats dalt de la grua, i ha animat a la població a participar a les mobilitzacions que demanen la llibertat del Franki. L’activista solidari ha descrit les condicions de supervivència en què es troben, amb fortes ràfegues de vent a les nits, i amb el menjar i el beure comptats per aquests dies que durarà la protesta. També ha denunciat la pressió policíaca que han hagut de patir les persones que es concentraven a l’entrada de la Sagrada Família, que han hagut de suportar continues identificacions i escorcolls per part dels Mossos d’Esquadra. 

Al debat al programa de l'Albert Om han paticpat en Joan Reig, del grup de rock Els Pets, que ha atribuït l'empresonament del Franki a una persecució similar a la de la ràtzia olímpica de 1992 com a resposta a les cremes de retrats reials i banderes espanyoles, uns "símbols aliens a la nostra nació". Un altre dels convidats, la lletrada del Franki i membre del Col.lectiu Fontanella, Montserrat Salvador, ha explicat que la sentència que el va condemnar no tenia consistència jurídica, i que no estava provat que l'ara empresonat hagués participat en cap dels fets imputats. En aquest sentit, l'advocadessa ha declarat que va ser detingut sense cap notificació prèvia, ni a ell ni als seus advocats defensors.

Aquest matí el periodista Jordi Basté, director d’ ‘El Món a RAC1’,  declarava que “Franki amb tots els presumptes errors comesos, no pot estar a la presó, i el país ha de tenir mecanismes per treure’l immediatament, és un cas gravíssim”. Basté ha lamentat que mentre de delictes greus resten impunes el Franki ha de “ de pagar unes culpes, evidentment, i aquí tots amb els braços creuats. Esperant que plogui, esperant els diners promesos del finançament, esperant que el Barça marqui, i esperant quina serà la pròxima que ens fotran per tot l’escaire”.  Tal i com es pot sentir la seva versió gravada, Basté ha finalitzat la seva intervenció amb un pessimista "Quin país que tenim!" i un "Visca la terra!".

També Josep Maria Terricabras ha criticat aquest matí l'empresonament del Franki al programa Els Matins de TV3 que dirigeix Josep Cuní.

 D’altra banda, ahir dimarts 6 a la nit, en el directe del programa "la Nit al Dia" que dirigeix Mònica Terribes a TV3, durant la connexió en amb el concert del Tradicionarius a Gràcia, en què actuava el Carles Belda, uns activistes van pujar a l'escenari i van desplegar una pancarta en solidaritat amb el Franki, seqüència que va ser ràpidament eliminada de la connexió.

 

 

Mentretant, aquest migdia s’ha realitzat a la Universitat Autònoma de Barcleona la segona jornada de lluita en suport  amb el Franki, estudiant d´història d’aquesta universitat en el moment en què va ser detingut i empresonat.  A les 13h s´ha iniciat a la Plaça Cívica de la UAB una manifestació en suport amb el pres polític egarenc, que ha finalitzat amb la crema d’una bandera espanyola.

 Per saber-ne més:
Alerta Solidària

Kaos en la red

Solidaritat Franqui 

El SEPC exigeix la llibertat de’n Franki de Terrassa i anima a la mobilització estudiantil

La concentració de Barcelona en solidaridaritat amb Franki es farà davant de la Sagrada Família Llibertat.cat

1er de maig de suport al pres polític Franki. Llibertat.cat

El Col·lectiu d'encausades i encausats per la crema de fotos reials es solidaritzen amb Franki. Llibertat.cat

Els Mossos antiavalots colpegen les persones que protestaven contra l'empresonament del Franki

Llibertat.cat

Mobilitzacions i solidaritat amb el Franki a Terrassa, Tarragona, Lleida, Vilafranca...Llibertat.cat 

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians. Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid