Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona i Maulets critiquen l'elaboració del pla de joventut

Després d'un procés d'elaboració que ha ocupat els darrers mesos, el Ple municipal del 8 d'abril ha aprovat el Pla Local de Joventut de Girona pel període 2008-2011. Més enllà del contingut del Pla, que encara no ha estat fet públic, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona s'ha fet seves les crítiques de l'organització juvenil Maulets pel que fa al procés d'elaboració del nou Pla i la forma  com s'ha relacionat amb l'antic, el 2005-2007.

10/04/2008 02:17 Política
En primer lloc, s'ha incomplert part del que disposava el Pla 2005-2007 a l'apartat d'Avaluació, especialment en allò referent a consultar els joves de la ciutat.

En cap moment es va donar l'opció d'entitats juvenils ni particulars a fer cap mena de valoració del Pla ni a fer propostes de cares al següent. Aquest fet, a part d'incomplir amb un Pla que en el seu dia va aprovar el ple de l'Ajuntament i que va ser subvencionat per la Secretaria de Joventut de la Generalitat, ha impedit que la veu dels joves de la ciutat hagi estat present a l'hora d'enfocar el nou Pla.

En segon lloc, els canals participatius habilitats per al procés d'elaboració del nou Pla han estat insuficients i deficients. El primer d'aquests canals, comptades reunions amb representants dels estudiants als instituts de secundària, a part que no garanteix que la totalitat dels estudiants dels centres s'assabenti del procés, sobretot deixa fora del procés els milers de joves de la ciutat que no estudien als instituts, i que sens dubte, formem una majoria. El segon canal fou la posada en marxa d'una pàgina web per a fer propostes. Respecte a aquesta pàgina, cal dir que el període per a les propostes fou exageradament reduït, a més que no se'n feu cap tipus de difusió. Al mateix temps, hi ha hagut una manca d'informació total cap als particulars i les entitats juvenils al voltant d'aquest procés que no hem rebut cap comunicació formal, encara que fos informativa, que s'estigués duent a terme. Per tant, la manca d'informació i difusió, sumada a uns canals participatius absolutament insuficients i de cara a la galeria han fet que la gran majoria dels joves de la ciutat no tinguin idea del procés que s'ha dut a terme i que la participació ha estat nul·la per impediment. Som, doncs, davant d'una nova mostra, com en el cas del Senat dels Joves, que l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament no es creu la participació juvenil i que, malgrat els intents per mostrar-se oberta a l'opinió i expressió dels joves en la definició de la seva acció institucional, la presa de decisions i els projectes que engega estan sotmesos als interessos exclusius de l'equip de govern municipal i al control dels representants polítics que en formen part. És per això que volem fer pública la nostra crítica a la gestió de l'Àrea de Joventut en l'àmbit de la participació juvenil i exigir que deixin de posar-se en marxa processos i canals participatius mal plantejats, sense difusió i sense voluntat real d'escoltar i fer cas de l'opinió dels joves de la ciutat.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid