Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condemnen a pagar 60 euros els tres veïns d'Esplugues de Llobregat que es van penjar a les 3 torres

El jutjat núm.1 d’Esplugues de Llobregat ha condemnat a vint dies de pena-multa a tres euros als tres veïns del poble que l'any passat es van penjar de l’edifici de les 3 torres a 50 metres d’alçada durant tres dies denunciant als responsables del projecte urbanístic conegut com a pla Caufec i recolzant la setmana de lluita en defensa del territori ‘Està tot fatal’. La vista pública del judici l’1 d’abril no va ser en cap cas oberta al públic doncs agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra impedien l’entrada a l’edifici i ni tan sols familiars van poder presenciar el judici. (Encara hi ha més judicis pendents), segons informa la Platafaforma "No al pla Caufec"

30/04/2008 11:17 Política
A dins de la sala, la jutgessa no va voler veure documents que expliquen la il·legalitat del pla Caufec i la campanya de persecució policial que pateix el col·lectiu oposat. Tampoc va voler visionar un vídeo dels fets jutjats. Aquesta condemna significa una multa de 60 euros a cada una de les tres persones més les despeses judicials, l’impagament de la qual pot implicar l’ingrés a presó durant deu dies.
 
Altres judicis
 Ahir s’havia de celebrar el judici contra 22 persones acusades de desobediència després d’una acció el novembre passat que va consistir en aturar les màquines excavadores que malmeten la muntanya de Sant Pere Màrtir per desenvolupar el pla Caufec-Porta BCN. L’acció s’emmarcava en la setmana de protestes contra la fira immobiliària BCN Meeting Point. El jutjat no ha citat a totes les persones encausades i la data es torna a ajornar per segon cop. Encara queden diversos judicis pendents per accions relacionades contra el pla Caufec.
 
El judici a sis persones acusades de manifestació il·legal, danys, desordres públics i delictes contra la seguretat del trànsit pels fets de la manifestació d’octubre de 2007 on centenars de persones van desmuntar les obres del projecte especulatiu. Quatre persones esperen data pel judici per l’acció de maig passat que va consistir en l’encadenament al balcó de l’ajuntament d’Esplugues. Aquell dia, els Mossos d’Esquadra van serrar la barana del consistori i l’alcaldessa va ser regada amb aigua. Els càrrecs imputats per la policia són de desobediència, desordres públics i atemptat a l’autoritat. També queda pendent de resolució una sentència que implicaria l’ingrés a presó d’un veí d’Esplugues per no mostrar la documentació a la policia durant un acte al carrer.
 
Per saber-ne més: 

Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació - Llibertat.cat 

Moció sobre la persecució que pateix la gent que s’oposa al pla Caufec. Llibertat.cat

Sis persones encausades per una manifestació contra el pla Caufec declaren als jutjats. Llibertat.cat 

Entrebastidors denuncia la persecució discriminada contra la Platafaforma contra el Pla Caufec. Llibertat-cat

Revista Aturem el Barcelona Meeting Point 06 - Aturem el Meeting Point 

Manifestació contra el Barcelona Meeting Point 06 - Llibertat.cat 

Entrevista a Mateu Montsolís, de la Plataforma contra el Pla Caufec - Llibertat.cat 

L'Habitatge als Països Catalans - Endavant

Campanya Polítics Immobiliària - Maulets

Valoració del Pacte Nacional de l'Habitatge - Espai Jove de la Intersindical-CSC 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid