Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La MAT provoca malalties

Un recent informe posa en evidència que les persones qui viuen aprop de línies a alta tensió pateixen més malalties greus. L'enquesta dirigida pel Centre de recherche et d'information indépendantes sur les rayonnements électromagnétiques (Criirem) confirma que els habitants veïns de les línies alta tensió són afectat de manera més freqüent pels càncers i disturbis dins la vida de cada dia (insomnis, irritabilitat, mals de cap...) segons informa Catnord.cat

24/03/2008 09:42 Territori

Fins ara els diversos estudis, encarregats i pagats per EDF tenien altres conclusions. Però hom pot ser jutge i partit? La reglamentació fixa a 80m la distància mínima entre una MAT i les habitacions. El darrer informe demostra que a 300 metres els riscos són encara alts. El més sorporenent és que els 80 metres reglamentaris no són sempre respectats.

El ministre francès Jean-Louis Borloo hauria d'enviar una circular als prefectes per mor que facin aplicar la reglamentació.

Però no seria pas més coherent cercar alternatives a les centrals nuclears, proveïdores d'enormes quantitats d'electricitat i paralitzadores de la recerca i del desenvolupament de les energies renovables?

 

Per saber-ne més:
La MAT i la salut del Dr. Joan Martí Colomer, en nom de la Comissió Tècnica de la Plataforma No a la MAT, publicat a El PUNT el 22.01.07 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid