Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"El barri de Gràcia ha de seguir reclamant el tancament de la Llibreria Europa"

Amb aquestes paraules, l'Independent, publicació del barri Gràcia, pren partit  contra la sentència dictada per la sala 3 del jutjat penal que ha rebaixat la pena de dos anys depresó dictada l’any 98 a set mesos, que no haurà de complir Pedro Varela, el propietari de la Llibreria nazi del carrer Sèneca. El diari titula a primera plana "Indignació contra la rebaixa de pena al neonazi Varela".

08/03/2008 12:47 Política

La lectura restrictivíssima del Codi Penal, que culpa per genocidi Varela però l’absolper no incitar “directament” al’odi racial ha provocat una forta onada d’indignació entre institucions,entitats i veïns a títol individua la la Vila. Gràcia ha encapçalat des de 1994, amb la creació de la Plataforma Anna Frank -avui dissolta-, la pressió social per tancar la Llibreria Europa

Albert Balanzà escriu al diari gracienc: “Insult a les més de 200 víctimes gracienques que van morir als camps de concentració”. “Necessitat de mobilització per tal d'arraconarels elements feixistes de la nostra societat”. “Perillós precedent legal que pot permetre la impunitatde qualsevol tipus de manifestacióde l’extrema dreta”. Aquestes són només tres de les reaccions que ha pogut recollir aquest setmanari d’institucions, associacions i veïns sobre la sentència del cas Varela que considera pràcticament innocent el dirigent neonazi i propietari de la Llibreria Europa, malgrat haver convertit el seu establiment en el centre difusor de propaganda neonazi més important del continent.

Per saber-ne més:

El barri de Gràcia de Barcelona és l'únic indret on Duke no ha pogut fer la seva propaganda nazi. Llibertat.cat

La jutgessa que va imposar el castellà va impedir que l’ultra Varela entrés a la presó. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid