Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària es felicita per la coherència professional del fotògraf gironí

Alerta Solidària vol expressar la més ferma solidaritat amb el company periodista amenaçat per l'Audiència Nacional.

-Denunciar l'acció coaccionadora dels Mossos d'Esquadra; que només es pot entendre pel nerviosisme estès a la direcció política del cos, que veu com la solidaritat i laresposta a les seves accions repressives no paren de créixer arreu.

27/09/2007 09:54 Política

-Denunciem l'actitud d'Inquisició de l'Audiencia Nacional, que referma el seu paper de Tribunal de Orden Público i que continua cegament la seva creuada en contra de lapoblació catalana.

-Finalment, ens felicitem de la dignitat i la coherència mostrada pel fotògraf català. Laseva actitud, juntament a la d'en Met de Banyoles, a la de l'Enric Stern de Girona i la demoltes i moltes altres persones d'aquest país són la clau per aturar la repressió i perevitar que ens retallin les nostres llibertats més elementals.

 

Ahir al migdia, al mateix temps que coneixíem la citació de l'Enric Stern, com a segon implicat en les cremes de fotografies reials, vam tenir coneixement de la citació a l'Audiència Nacionald'un conegut foto-periodista gironí.

El periodista, veí de Girona, va estar present en les diferents mobilitzacions anti-borbòniques realitzades en aquesta ciutat, tan el dia 13, el dia 16 i el passat dissabte 22. Dimarts, els Mossosd'Esquadra li van fer arribar una nota perquè lliurés el seu material fotogràfic sense precisar, però,exactament quin material volien. El periodista exigí llavors l'ordre judicial que l'obligués a fer aquest lliurament i els Mossos d'Esquadra, passades 24 hores van informar-lo que ja la tenien i que es personés a comissaria.

Arribat a dependències policials, el periodista va comprovar que tal ordrejudicial no existia, que havia estat enganyat i que estava sent objecte de pressions i coaccions per part dels agents. Per tant, va expressar la seva queixa als agents i va marxar. Els Mossos d'Esquadra peròvan trucar-lo passades unes hores. Li van fixar un ultimatum: el matí d'ahir, 26 de setembre, com adarrera oportunitat per lliurar les fotografies. El fotògraf va posar en coneixement del Col·legi de Periodistes de Catalunya aquests fets i, considerant-se coaccionat pels Mossos d'Esquadra va confirmarque continuaria negant-se a lliurar el seu material fotogràfic.

Ahir, l'Audiencia Nacional el va citar a comparèixer davant del jutge Grande Marlaska, en qualitat de testimoni però aconsellant-lo d'anar-hi acompanyat d'advocat per la possibilitat d'obrir diligències contra ell.El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha difós una nota denunciant aquests fets i solidaritzant-se amb el fotògraf gironí. El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha tret també una nota de solidaritat i de condemna d'aquestnou capítol repressiu

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La nació catalana, singularitat històrica
  10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid