Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1980 Assassinat per un grup parapolicial Carlos Saldise Corta

1980 Un grup parapolicial assassina a la població basca de Lezo el simpatitzant d'Herri Batasuna Carlos Saldise Corta, de 33 anys

15/01/1980 Tal dia com avui

La nit del 15 de gener de 1980, el jove Carlos Saldise Korta, de 33 anys, va ser assassinat a trets per membres de l'organització terrorista GAE (Grupos Armados Españoles), quan es disposava a pujar al seu domicili, situat al carrer Urdaburu de Lezo. L'agressor va dirigir a la seva víctima unes paraules abans estrènyer immediatament el gallet de l'arma, toncant amb dos trets el cos de Carlos Saldise, que va caure ferit de mort. La víctima era propera ideològicament a la coalició Herri Batasuna i membre destacat de les Gestores pro Amnistia, organització que va col·locar una placa en el seu record al carrer on va néixer, a Pasai Donibane.

Saldise Corta havia estat amenaçat en diverses ocasions per grups ultradretans, abans que fos tirotejat en un dia com avui del 1980.

Per saber-ne més:

Terrorisme tardofranquista

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid