Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1977 Membres de la Guàrdia Civil assassinen a trets a Tenerife l'estudiant de 22 anys Javier Fernández Quesada

1977 Membres de la Guàrdia Civil assassinen a trets a Tenerife l'estudiant de 22 anys Javier Fernández Quesada

12/12/1977 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1977 membres de la Guàrdia Civil van assassinar a trets a Tenerife l'estudiant de 22 anys Javier Fernández Quesada.

Javier Fernández Quesada, estudiant canari de biologia de la Universitat de la Laguna, havia nascut a l'illa de Gran Canària l'any 1955.

Va morir el 12 de desembre de 1977 a l'edat de vint-anys, a les portes del Paranimf de la Laguna, per trets d'un guàrdia civil durant una protesta estudiantil en suport de les reivindicacions de la vaga general duta a terme pels sectors obrers de Transports de Tenerife, SL (Avui de titularitat privada, però amb concerts públics: TITSA), del sector tabaquer i del sector del fred, i convocada per la Confederació Canària de Treballadors, la ATTyD, el FASOU, la Lliga Comunista IV Internacional i el Sindicat Obrer Canari.

Segons Luis Mardones Sevilla, en aquells moments governador civil espanyol," no estava demostrat que fos un guàrdia civil qui va efectuar el tret mortal."

La figura de Javier Fernández Quesada es va convertir en un símbol tant del moviment nacionalista, estudiantil i del moviment obrer canari, i per al qua es realitzen homenatges les dates de l'1 de maig i del 12 de desembre.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid