Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1971 El FAC realitza tres sabotatges amb explosius a Barcelona

El FAC saboteja amb explosius a diferents sortides ferroviàries de Barcelona, en el dia de la celebració feixista

18/07/1971 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1971 el FAC (Front d'Alliberament de Catalunya) sabotejava amb explosius a diferents sortides ferroviàries de Barcelona, en el dia de la celebració feixista del 18 de juliol.

El sabotatge amb explosius en el dia de la celebració feixista va ser censurat per la premsa del règim, però el maig de 1972, amb les detencions de diversos activistes del FAC, els mitjans van reproduir el llistat d'accions del FAC dels darrers anys.

El governador civil Pelayo Ros, el cap de la policia a Barcelona i el cap del 'Movimiento' Casas Ferrer els va acusar en una roda de premsa dels següents actes de resistència:


- 16 d´octubre de 1970. Explosió d'un artefacte a Radio Nacional i Televisión Española. Al Passeig de Gràcia nº 1 de Barcelona.
- 3 de març de 1971. Sabotatge al maquinària de Renfe a Castelldefels.
- 7 de març. Explosiu a la Delegació d'Hisenda de la Sagrera (Barcelona) que va ocasionar la mort del Guàrdia Civil Dionisio Medina Serrano.
- 3 de juny.  Explosiu contra els estudis a Miramar de Barcelona de la Televisión Española.
- 6 de juny. Voladura d'un transformador elèctric al carrer Güell.
- 12 de juny.  Explosiu contra els Jutjats Municipals de Barcelona.
- 18 de juliol. Sabotatge amb explosius a diferents sortides ferroviàries de Barcelona.
- 23 d'octubre.  Explosius contra una finca al carrer Sant Joan Baptista i tres altres contra locals del Movimiento al carrer Madonell.
-  Explosiu contra la caserna de la Guàrdia Civil de Sants i a la delegació del Ministeri d'Informació i Turisme a Barcelona.
- 28 de febrer de 1972. Atemptat contra els tallers del diari "La Vanguardia Española" i contra els locals del Movimiento dels districtes VII i IX.
- 29 de febrer.  Explosiu contra el Banco de Madrid i a la "Quinta Avenida".
- 1 de març. Artefactes contra el Jutjat d'Instrucció nº 1 i la Magistratura del Treball.
- 2 de març.  Explosiu contra la caserna del Regiment d´Artilleria al barri de Sant Andreu i contra un altre establiment militar al carrer Pujades.
- 3 de març. Voladura d'un dels transformadors dela Font Lluminosa de Montjuïc i un altre al Palau de Congressos de la Fira de Mostres.
- 4 de març. Artefacte a les vies del metro de la Plaça de Catalunya.
- 18 de maig. Explosiu contra el Monumento a los Caidos a Pedralbes, Barcelona.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid