Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1926 Atemptat frustrat contra el dictador Primo de Rivera

1926 Atemptat frustrat contra el dictador Primo de Rivera, a partir del qual detenen Domènec Masacs, treballador de l'Espanya Industrial i anarquista

31/07/1926 Tal dia com avui

Durant l'estada del General Miguel Primo de Rivera a Barcelona, en passar el seu carruatge pel Pla de Palau, Domènec Masachs i Torrente, anarquista i treballador de l'Espanya Industrial,  li llançà un punyal, que quedà clavat en la taula lateral del carruatge del dictador.

Masachs fou un esperantista, naturista i excursionista que fou acomiadat de la impremta on treballava des dels 11 anys, per haver fet el seguiment d'una vaga. Més endavant va ser acomiadat de la Companyia de Tramvies, per haver participat a la vaga de la Canadenca. El mateix 1926 va abandonar la presó de Puerto de Santa Maria (Andalusia) on va complir una condemna de sis anys acusat de resistència a l'autoritat i insults a la policia. Tres mesos després de sortir en llibertat va decidir tot sol realitzar l'atemptat frustrat contra el dictador. Causa per la qual va ser empresonat a Cartagena, fins l'any 1931, amb l'adveniment de la República i l'amnistia.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid