Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1519 Revolta de les Germanies

1519 Reconeixement reial de la Junta dels Tretze. Revolta de les Germanies

28/12/1519 Tal dia com avui

Tal dia com avui de  1519 es va donar el reconeixement reial de la Junta dels Tretze, constituïda per elecció, per representants dels oficis i dels quarters de la ciutat de València. Aquest reconeixement està emmarcat en l’aixecament de les Germanies, que es va estendre a València i Mallorca.

Els orígens del moviment es trobaven en la protesta contra la carestia i l’abandonament de la ciutat de València per part de la noblesa com a conseqüència d’un brot de pesta. La violenta protesta contra els funcionaris de la monarquia i l’aristocràcia aviat va derivar en una guerra oberta contra els musulmans, els quals van recolzar els seus senyors enfront de les germandats. Tanmateix, la justificació religiosa de la revolta donava a les Germanies un caràcter propi i aglutinador de la població.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid