Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els estudiants assenten les bases de la vaga general

Les accions dels estudiants a la Diagonal de Barcelona i a la UAB, l'altra cara del 8 de juny, vaga del sector públic

Segons alguns sindicats, el seguiment de la vaga del sector públic és d'entre un 73 i un 75%. Més d'un 50% dels centres escolars de Catalunya estan afectats per la vaga. Al Departament de Justícia l'aturada és seguida per entre un 80% i el 85% de la plantilla, mentre que a l'administració local arriba al 70-80% i als Departaments de la Generalitat a un 75% de seguiment.

08/06/2010 10:53 Laboral

En el sector de la Sanitat el seguiment està sent del 52%, excepte els serveis mínims. FGC i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estan seguint estrictament els serveis mínims.

Accions a la Diagonal i a la UAB

Un centenar d'estudiants de les facultats universitàries situades a l'entorn de l'avinguda de la Diagonal de Barcelona han tallat a partir de les vuit del matí la carretera a l'alçada del Palau de Pedralbes. Un grup de treballadors i estudiants han desallotjat la seu central de Viatges Marsans, propietat del president de la CEOE, Gerardo Díez Ferrán. Els protestants han entrat a la seu i han tret el mobiliari al carrer: material d'oficina, revistes de viatges i diaris, entre altres, i els han dipositat al mig de la carretera.  Durmarsansant els vint minuts que ha durat l'acció, han desplegat una pancarta al mig de la Diagonal que hi deia: "Per uns serveis dignes i un treball digne, independència i socialisme". A conseqüència de l'acció, s'ha hagut de tallar el carril dret de l'avinguda Diagonal, entre zona Universitària i Passeig de Gràcia, i posteriorment la circulació ha quedat interrompuda en ambdós sentits de la marxa. A partir d'un quart i cinc minuts d'onze del matí, el trànsit ha quedat reobert a la Diagonal i l'únic testimoni de la protesta han estat els fulletons que han quedat a l'asfalt.

Per altra banda, els manifestants també han encès matalassos mentre sostenien pancartes on es podien llegir lemes com "Anem ja a la vaga general" o bé "Que la crisi, la paguin els rics". 

I una vintena d'estudiants més ha baixat a les vies de tren de l'estació de Cerdanyola Universitat i ha interromput la circulació de la rodalia de Renfe durant mitja hora a quarts de nou del matí. Això fa que hi hagi uns vint minuts de retard en els trens de la R7 cap a Cerdanyola Universitat.
 

Concentracions de protesta


A Justícia, l'aturada ha arribat al 85% mentre que a l’administració local arriba al 80% i als Departaments de la Generalitat a un 75% de seguiment. En el sector de la Sanitat el seguiment està sent del 52% fora dels serveis mínims.

D'altra banda, a primera hora del matí, s'han encadenat un grup de delegats sindicals a les portes del Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona i des de les nou del matí hi ha una concentració dels treballadors sanitaris a les portes de l'Hospital de la Vall d'Hebron.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid