Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les associacions d'immigrants demanen que s'investigui el suposat "suïcidi" d'un jove immigrat

La Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès (FAIV) planteja que la policia espanyola va mentir en fer passar la mort d'un jove de 22 anys al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona per un suïcidi.

En aquest sentit, demana que s'esclareixin les circumstàncies en què es va produir la mort del jove Mohanmed Abagui, de 22 anys i veí de Sabadell, en un Centre d'Internament d'Estrangers a la Zona Franca de Barcelona el passat 13 de maig.

21/05/2010 01:29 Drets i Llibertats

Tot i que segons la policia espanyola el jove es va suïcidar, l'entitat vallesana i els familiars de la víctima asseguren que en aquesta mena de centres es vulneren els drets fonamentals dels reclusos i demanen que es faci justícia. El col·lectiu ha convocat una concentració per aquest divendres davant la porta del consistori vallesà.

Els fets van passar el dia 13 de maig quan el jove va aparèixer mort a la seva cel·la. No hi havia testimonis en aquell moment i segons la policia espanyola la causa oficial de la mort és que es va suïcidar. Els familiars de la víctima volen que s'investiguin els esdeveniments perquè denuncien la manera com el jove va ser internat al CIE i el tractament que va rebre allà dins.

La Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès (FAID) s'ha sumat a aquesta petició i han exigit el tancament de tots els CIE d'Europa: "Aquests centres s'han de tancar per la convivència de la democràcia i per evitar casos com aquests", assegura el president de la FAID, Hugo Colacho.

Colacho afirma que tot i que es tracta d'un organisme penitenciari, a la pràctica i malgrat que una persona no hi pot estar internada més de seixanta dies, legalment no té aquest reconeixement i, per tant "no té normes reguladores de funcionament", ha dit Colacho que ha indicat que "són un forat negre de la legislació espanyola pel que fa als drets dels detinguts".

L'entitat vallesana ha convocat una concentració demà divendres a la plaça Doctor Robert de Sabadell que comptarà amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell.

Un ingrés discutible

L'ingrés de Mohanmed Abagula al CIE es remunta al juliol de l'any passat, quan la víctima va ser detinguda després que els Mossos d'Esquadra li disparessin quatre trets perquè portava un ganivet.

El jove va ser ingressat a l'Hospital Parc taulí de Sabadell i en abandonar el centre el seu cosí el va acollir a casa a l'espera que se celebrés el judici. Deu mesos més tard, sense haver-se celebrat el judici encara, Mohamed va ser detingut novament "en aquest cas per no comptar amb els paper de residència" i el van enviar al CIE, on va morir.

Per saber-ne més:

La COS se suma a les protestes pel suposat suïcidi d'un treballador immigrant al CIE de Barcelona 

Un jove segrestat a la presó d'immigrants se suïcida 

Una vaga de fam de 50 hores inaugurarà la Jornada de Lluita pels drets dels immigrats 

Vaga de fam al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid