Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Benet XVI té immunitat

Benet XVI, acusat per alguns dels advocats de les víctimes d'abusos sexuals de ser l'últim responsable dels encobriments a bisbes i eclesiàstics, no pot ser cridat a testificar en cap judici perquè té immunitat com a cap de l'estat del Vaticà.

Així ho ha assegurat en una entrevista al diari italià Corriere della Sera el líder de la justícia vaticana, Giuseppe dalla Torre.

02/04/2010 00:19 Internacional
L'entrevista arriba el mateix dia que el Papa ha celebrat la missa que marca l'inici de la Setmana Santa, i en la qual ha evitat fer qualsevol referència als escàndols de pederàstia que afecten l'Església catòlica.
 
En les darreres setmanes, s'han destapat nou casos d'abusos en diversos països del món, com Àustria.

"El Papa és certament un cap d'estat que té el mateix estatus jurídic que tots els caps d'estat", ha assegurat Dalla Torre, que ha conclòs així que el pontífex té immunitat per evitar participar en judicis a l'estranger.

En l'entrevista al Corriere della Sera, el líder de Justícia al Vaticà ha explicat les línies de l'estratègia de defensa del Papa si finalment les víctimes dels abusos decideixen reclamar la seva declaració per provar que l'Església va ser negligent quan va intentar encobrir els abusos.

Per a saber-ne més:

Benet XVI va fitxar un pederasta que va seguir agredint infants 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid