Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D a Osona, la consulta per la independència comarca a comarca

Les consultes a Osona es faran a 35 municipis. Tres d'ells corresponen al Lluçanès (Alpens, Perafita i Prats de Lluçanès) i un al Moianès (Collsuspina). Totes les poblacions, menys Perafita, han fet l'organització de les consultes amb la plataforma Osona decideix. Un total de 117.932 persones que tenen dret a vot i són tots els empadronats en data 1 d’octubre de 2009, sigui quina sigui la seva nacionalitat, podran exercir avui el vot a la comarca.

Els municipis d'Alpens -256 electors-, Perafita -351- i Prats de Lluçanès -2.323- són els que  protagonitzaran les consultes sobre la independència al Lluçanès. Des de fa dos mesos que s'han anat desenvolupant iniciatives a cada poble per convocar la població a participar en les votacions d'aquest diumenge, a partir de la creació de les respectives plataformes populars.

13/12/2009 07:30 Política

Pobles de la comarca on es podrà exercir el vot

Calldetenes

Centelles

El Brull

Folgueroles

Gurb

Les Masies de Roda

Les Masies de Voltregà

MallaManlleu

Montesquiu

OrísRoda de Ter

Sant Hipòlit de Voltregà

Sant Julià de Vilatorta

Sant Pere de Torelló

Sant Quiize de Besora

Sant Vicent de Torelló

Santa Cecilia de Voltegà

Santa Eugènia de Berga

Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Maria de Besora

Santa Maria de Corcò

SevaSoraTaradell

Tavernoles

TonaTorelló

Vic

Vidrà

Viladrau

 

 

Lluçanès

thumb_474_356-1Els municipis d'Alpens -256 electors-, Perafita -351- i Prats de Lluçanès -2.323- són els que  protagonitzaran les consultes sobre la independència al Lluçanès. Des de fa dos mesos que s'han anat desenvolupant iniciatives a cada poble per convocar la població a participar en les votacions d'aquest diumenge, a partir de la creació de les respectives plataformes populars.

La campanya de sensibilització ha tingut diferents elements, com ara les parades informatives al mercat dominical de Prats de Lluçanès, les xerrades, a Alpens i Perafita, o el concert de Titot i David Rossell al cafè Orient de Prats de Lluçanès. A cada localitat s'ha promogut el vot anticipat, que en el cas de Prats s'ha enfilat al 6% dels electors.

Mentre Alpens i Prats han seguit el format de campanya marcat per Osona decideix, Perafita ha mantingut la coordinació a través de la Coordinadora nacional de consultes, que ha agrupat quasi la totalitat dels pobles que estaven fora d'Osona.

Amb motiu de la campanya, Perafita ha editat un butlletí informatiu -El pa sencer- i la revista la rella ha dedicat un reportatge i la portada a les consultes en el darrer número.

Aquestes consultes permeten que per a diferents col·lectius pugui ser el primer cop que votin, com ara els joves de 16 anys i les persones procedents d'altres països però que estiguin cansades als pobles.

El col·legi electoral a Alpens estarà al Casino, lloc no habitual de votació. Per la seva banda, Perafita, al local del Niu, i Prats de Lluçanès, al gimnàs del Col·legi Presentació de la Mare de Déu, sí que són locals habituals de votacions, segons informa Vilaweb Lluçanès

 

Per saber-ne més

Consultes independentistes: Actualització minut a minut

La consulta popular per la independència comarca a comarca 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid