Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Girona aprovarà avui celebrar una consulta independentista

L'Ajuntament de Girona aprovarà al ple d'avui donar suport a una consulta popular independentista. D'aquesta manera, la ciutat es convertirà en la primera capital de demarcació i en la ciutat més gran que celebrarà una consulta per la independència. La moció l'ha presentada ERC en nom de la comissió cívica Girona Decideix!, impulsada per les entitats Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), Òmnium Cultural i el Casal Independentista El Forn. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona, organització que el mes de setembre ja va fer una proposta de moció que fou desestimada, també hi dóna suport. Tot i que ha estat Esquerra el grup municipal que ha accedit a presentar la moció de Girona Decideix!, la CUP ha estat l'única organització política que malgrat no tenir representació municipal ha intentat des de fa mesos impulsar una consulta a la ciutat.

10/11/2009 14:13 Política


La Comissió Girona Decideix! vol convocar en els propers mesos una consulta sota la pregunta "Està d'acord que la nació catalana esdevingui un Estat de dret independent, democràtic i social dins una Unió Europea dels Pobles?". Avui tirarà endavant gràcies als vots afirmatius d'ERC, CiU i ICV-EUiA. Mitja hora abans del ple, a 2/4 de 8 del vespre, s'ha convocat una concentració de suport a la plaça del Vi.

Girona però, no celebrarà la consulta el proper 13 de desembre a causa del retard en l'aprovació de la moció. Els promotors tenen previst dur-la a terme el 25 d'abril del 2010. Cap a uns 150 municipis del Principat de Catalunya sí que celebraran la consulta el 13-D, una cinquantena llarga dels quals són gironins.

Poblacions de les comarques gironines que celebrara la consulta el 13-D:

- Pla de l'Estany: Banyoles, Porqueres, Palol de Revardit, Serinyà, Sant Miquel de Campmajor, Camós, Cornellà de Terri, Esponellà, Crespià, Vilademuls, Fontcoberta.

- Gironès: Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Llagostera, Llambilles, Fornells de la Selva, Girona.

- Garrotxa: Les Planes d'Hostoles, Maià de Montcal, Mieres, Ridaura, Sales de Llierca, Sant Aniol, Santa Pau, Argelaguer, Besalú.

- Baix Empordà: Jafre, Torroella de Montgrí.

- Alt Empordà: Verges, Viladamat, Agullana, La Jonquera, Palau de Santa Eulàlia, Pedret i Marzà, Roses.

- Ripollès: Pardines, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll.

- La Selva: Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Hostalric, Vidreres, Vilobí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai, Arbúcies, Cassà de la Selva.
 
Per saber-ne més
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid