Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12 d'octubre, jornada laboral als Països Catalans


Demà dilluns arriba la «Fiesta Nacional» que l'Estat espanyol celebra cada 12 d'octubre. Una diada d'exaltació  espanyolista que serveix a amplis sectors de la societat espanyola -des de la dreta falangista fins a l'esquerra jacobina- per enaltir l'espanyolisme més reaccionari i apel·lar a la unitat indiscutible de la pàtria espanyola. L'Esquerra Independentista gironina ha organitzat tot d'actes per convertir aquest dia en una jornada de lluita contra el feixisme espanyol. La CUP de Girona insta la ciutadania a afegir-se als actes que diferents col·lectius de l'esquerra independentista de les comarques gironines organitzen per a rebutjar la festa espanyolista per excel·lència. A Girona el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha organitzat una jornada de lluita, "El SEPC fa classes al carrer", que consistirà en una classe d'història a càrrec del professor Toni Rico; en un acte polític, un taller antipatriarcal a càrrec de Maulets i un dinar popular. Més actes a "12 d'octubre, res a celebrar. Mobilitzacions de rebuig".

 

11/10/2009 16:56 Política

A Banyoles el Col·lectiu la Falç del Pla de l'Estany ha organitzat, sota el lema "Aixafem el feixisme", un dinar popular contra la hispanitat a la barraca de les fires de Sant Martirià, a la zona de la Farga. Es pot reservar a col.lectiu@lafalc.cat.
 
banyoles
Ahir, l’associació cultural la GREDA i el Grup de Joves d'Argelaguer van organitzar a Argelaguer una jornada festiva i reivindicativa sota el nom "Fes botifarra a la hispanitat". Es va fer una botifarrada, jocs de cucanya per la mainada, i actuacions dels Trabucaires d’Igualada i dels geganters d´Argelaguer. A més, també es va desenvolupar la xerrada “ 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” a càrrec de l'historiador Agustí Barrera.

En acabat de la botifarrada, hi va haver un concert amb les actuacions musicals d'en Pere de les Cabres, Miquel del Roig i l’espectacle Orgull rural on tour (PD Rubió & PD Ruralites).
 
El 12 d'octubre l'exèrcit i els cossos policials de l'estat, encapçalats per la guàrdia Civil, exalten els seus valors i són homenatjats com a garants de la defensa dels valors més reaccionaris. La defensa de la unitat territorial d'Espanya, la salvaguarda dels privilegis d'una monarquia antidemocràtica, la persecució de determinats col·lectius polítics o la repressió lingüística són els eixos principals de la missió que tenen encomanada els cossos i forces de seguretat, que acompleixen amb eficàcia les ordres prepotents d'un estat amb tradició genocida.
 
L’espanyolisme commemora també el genocidi cultural, humà i polític que suposà la conquesta de les amèriques, una fita que comportà la submissió de la població indígena a les voluntats d’un imperi que com a tal buscava el màxim benefici econòmic i la dominació de la seva força de treball, així com dels seus recursos naturals. 500 anys després, i quan ja han explotat i privatitzat els recursos, continuen aprofitant la seva mà d’obra immigrant a baix preu, en les feines més precàries a casa nostra, desemparada de drets i perseguida per lleis racistes.
 
Enguany la celebració del també anomenat "Dia de la Raza" ve marcada per l'actitud antidemocràtica de l'estat envers les consultes pel dret a decidir que s'impulsen a nombrosos municipis i que s'inicià a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. L'estat espanyol va evidenciar la confrontació democràtica que el poble català va protagonitzar de forma valenta, i ho va fer enviant un dels seus braços més clàssics, en aquest cas La Falange Española de las JONS, un grupuscle feixista que encara avui té total impunitat a l'hora de fer apologia del racisme, el feixisme i el genocidi, amb el total beneplàcit dels aparells judicials, polítics i policials de l'estat.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid