Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Hospitalitzen el Tomàs i posen punt i final a la vaga de fam

La resposta del Rectorat ha estat el silenci

A les 11h d'aquest matí una ambulància a traslladat en Tomàs Sayes a l'Hospital de Terrassa entre crits de suport d'unes  200 persones concentrades a la Plaça Cívica.

El Tomàs portava 30 dies sense ingerir aliments i dos sense ingerir glucosa i ha passat una llarga nit amb marejos i fort mal de cap. Ha sigut traslladat des de l'habitació de l'edifici d'estudiants fins a l'ambulància amb cadira de rodes i visiblement dèbil però conscient.(imatges)

25/03/2009 12:59 Educació

Els concentrats, un cop l'ambulància han abandonat la Plaça Cívica, s'han dirigit fins al Rectorat on hi havia reunit el Consell de govern encapçalats per una pancarta on es podia llegir "Anna Ripoll culpable" i amb crits demanant la seva dimissió. Els manifestants s'han trobat el Rectorat blindat amb seguretat privada i amb una cadena a la porta.

La manifestació s'ha dissolt pacíficament amb moments de tensió per la provocació que suposava una càmera gravant als manifestants des de l'interior. 

A les 19h s'ha convocat una roda de premsa davant l'Ajuntament de Terrassa on la portaveu del grup de suport ha explicat als mitjans que el Tomàs "estarà ingressat com a mínim dos dies" i que "la recuperació a partir d'ara haurà de ser molt progressiva i molt lenta" sobre posar punt i final a la vaga de fam ha dit que "amb el SEPC vam estar discutint i amb el suport del Tomàs o amb la última paraula del Tomàs, i amb les recomanacions del metge hem decidit que era urgentissim acabar amb la vaga de fam".

Ahir el diari que en Tomàs publicava va ser elaborat pel grup de suport i informaven que el seu estat era més critic que mai ja que la prova de les cetonúries a la nit havia tornat donar positiu.  tomascadira

Ahir també es va publicar el comunicat de l'equip mèdic que recomanava el traslladat a un centre hospitalari amb la màxima brevetat possible. 


 

Comunicat del SEPC arran de l'hospitalització d'en Tomàs

En Tomàs Sayes començà, en un acte de valentia i fermesa militant, el passat dia 23 de Febrer i davant la negació permanent de diàleg per part de les institucions universitàries una vaga de fam indefinida per tal fer efectives les dues reivindicacions del moviment estudiantil: la moratòria en l’aplicació de l’EEES i la readmissió dels estudiants expulsats de la UAB.

Amb aquesta acció contundent i extrema es pretenia forçar a les institucions a iniciar un diàleg amb la comunitat universitària per tal de resoldre el conflicte que ja s’havia fet evident durant els darrers mesos amb els tancaments i les ocupacions a moltes de les universitats dels Països Catalans.

Un cop més la resposta de les institucions ha estat nul·la, negant en tot moment el diàleg i no només traient importància a l’acció d’en Tomàs sinó silenciant-la i censurant tota mostra de suport.
El rectorat de la UAB per altra banda, no ha mostrat mai ni el més mínim interès per l’estat de salut d’en Tomàs i ha permès que la vaga de fam arribés a posar en greu perill la salut del vaguista amb el resultat de la seva hospitalització.

Per tant, considerem a Anna Ripoll, Ester Crespo i Santiago Guerrero així com tot l’equip de govern de la UAB, la comissionada d’universitats Blanca Palmada i el conseller d’innovació, universitats i empresa Josep Huguet; responsables directes de la negativa de diàleg amb la comunitat universitària, de la censura i la repressió que esta patint el moviment estudiantil i sobretot de l’estat de salut crític actual d’en Tomàs i totes les conseqüències que es puguin derivar de la vaga de fam.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans considerem que el conjunt del moviment estudiantil està legitimat per a utilitzar tots els mitjans necessaris per a aconseguir aturar el procés de Bolonya i emplacem a les autoritats a reconsiderar la seva postura intransigent i autoritària.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Bellaterra, 25 de març del 2009

 
  Imatges:

 

Per saber-ne més:

Reaccions contra l'actuació dels Mossos Llibertat.cat

Tomàs Sayes fa un salt perillós en la seva vaga de fam i deixa d’ingerir glucosa Llibertat.cat

Manifestació: Bolonya s'aplica a cops de porra! SEPC

Els estudiants davant del Pla Bolonya Els Matins - TVC

Comunicat en relació als fets del 18M Assemblea PAS i PDI de les Universitats públiques catalanes

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid