Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, gener 2009

Aquest inici d'any segueixen passant cosetes, com la sortida de Rodrigo de Pirat's, que es quedarà amb At-versaris, i Soto reformularà el grup. Parlant de hip hop i rap, ara a l'Octubre de València s'hi fa la I Jornada de hip hop en català, un altre punt de trobada que com el Transglosadors aplega la gent de la rima, el nostre hip hop creix. També ha nascut el concurs Lliga't a la música, el germà petit de l'Enganxa't a la música, una bona oportunitat per als grups més joves.

06/02/2009 01:49 Harmonies de lluita

Més cosetes, enguany Los draps del Matarranya celebren els seus 15 anys de música i reivindicació des de la Franja de Ponent, la distri Comú de Castelló ha tret un zine dedicat a les noies de l'escena punk/alternativa de la comarca, en Gerard Sesé ha fet una cançó a mode d'himne per la plataforma 10000 a Brussel·les per l'autodeterminació, s'ha estrenat a Ràdio l'Om el programa Acords de mitjanit on es difon la nostra música per les ones hertzianes de l'Horta i per Internet, i seguiríem. Un seguit de granets de sorra on tots sumen.

Repassant les novetats d'aquest gener, destaquem la dels suecans Inòpia i Les 4 estacions de l'arròs, un disc que s'ha fet esperar 4 anys, i ha valgut la pena. És un disc conceptual que recorre la vida d'un jove músic suecà, comparant-la amb els cicles dels arrossars. Una aposta segurament tant arriscada com excel·lent, on hi ha metal, rock, sentiments, problemes, melodia i arròs (clar).
Una altra novetat destacable és la dels vallesans Sargon, que en el seu segon disc Vida han canviat la mitologia àrab per temes socials, i de passada l'anglès per la seva llengua. El seu metal molt potent alhora que molt melòdic, l'han passat per les mans d'experts de Califòrnia i pel filtre de mestres musicals, aconseguint un so i una execució impecables.

Uns altres vallesans son els Banda barretina, que amb un estil que no te res a veure debuten amb Massa sang, un disc de folc modern amb una intencionalitat independentista i social sense matisos. Els temes, on hi mesclen també reggae i rumba, son alegres amb moments solemnes, i s'hi troben vàries versions com Corrandes d'exili o La mauvaise réputation, un grup a mida per a tota festa major.
Més psicotròpic és el darrer disc dels Kontra-band: Acopalipsis in la Costa Rara. El nou treball dels de Blanes practica la coneguda recepta d'ska rock fester i combatiu, una evolució des de l'anterior disc, aconseguint-ne un so propi. Ho podeu comprovar descarregant-lo a través de la pàgina de Tercera via, tot i que als seus concerts el trobareu físicament per 2 €.

Més novetats, sí, més! Els que una vegada havien sigut un grup de rock dur i un grup de folc de la Marina, ara son Lilit i Dionís i han debutat amb Que diguen missa, un disc desinhibit amb folc, amb rock, amb electrònica, ... de tot. S'hi canta del sentit de la vida, de peripècies d'alcaldes i frares i d'altres desviacions astrals, amb vàries col·laboracions de l'òrbita del folc valencià.
També de la Marina son els Bisserots, un grup jove que ha gravat Blanc i negre, un debut on s'hi troba una agra crítica social amb un polsim d'ironia, vestida d'un rock alternatiu amb algun interessant canvi de temps i ressonàncies de comarca. Al grup, les influències les hi posa cada component per separat, amb pinzellades de distints estils.

Un altre grup jove son els Auxili d'Ontinyent, que del local d'assaig han tret una bona maqueta d'ska i reggae amb dolçaina amb apunts de rock, influenciats visiblement per grups com Sva-ters, La gossa sorda o Atzukak, i les lletres els situen matemàticament a l'esquerra independentista.

 

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
n info@rxi.cat

 

 

- Harmonies de lluita, desembre 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

- Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid