Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència"

Amb aquestes paraules del manifest llegit ahir al peu del Castellet de Perpinyà  es dirigien els convocants de la manifestació contra la MAT als "senyors  Europeus, senyors poderosos d'Espanya i França, escolteu la veu del poble mentre hagi encara temps". Una manifestació que va aplegar unes quinze mil persones. La marxa va travessar els carrers més centrics de la capital nord-catalana, sota eslogans "No a la MAT", La MAT, ni aqí ni en lloc", "Prou Mentides". "Aturem les obres". (fotografies, tractament periodístic, L'apunt)

02/03/2008 00:39 Territori

Hi van assistir la majoria d'alcaldes i regidors dels municipis de Catalunya Nord, de totes les opcions polítiques. Molts pobles nord-catalans, l'Ajuntament va posar a disposició de la ciutadania autocars per anar a Perpinyà. És el cas d'El Volò, municipi on la setmana passada setmana la policia va detenir dues persones per fer pintades.

Del sud de l'Albera, van participar entre sis-centes i dues mil persones, segons les fonts. Tot i així, cal remarcar que hi va haver una forta presència de catalans del sud. La Plataforma NO a la MAT, La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i fins i tot la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) havien llogat autobusus per anar a Perpinyà, quasi una vintena, que havien sortit majoritàriament de les poblacions de les comarques nord-orientals i també de Barcelona i de la comarca d'Osona. A més a més, de les persones que van utilitzar els vehicles particulars.

Després de més de dues hores de marxa, la manifestació va finalitzar al peu del Castellet, on s'ha llegit el manifest en català i també en francès, i es va convocar la propera mobilirzació a Girona el proper 30 de març.

 

Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència"
Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència"
Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" nomat6
Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència"
Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència" nomat12a Si s'imposa la MAT menyspreant totes les normes democràtiques (...) reaccionarem en conseqüència"

 

 
Tractament periodístic

15.000 manifestant diuen NO a la MAT i SÍ a les energies renovables. Catnord.cat 

THT: Més de 10.000 catalans diuen NO .(A portada). L'independant de Perpinyà

Manifestació a Perpinyà contra el projecte de línia MAT franco espanyola. Agence France Press

15.000 persones es manifesten a Perpinyà contra la MAT. COMRàdio 

Prop de 15.000 persones es manifesten a la ciutat de Perpinyà per tornar a dir «No a la MAT». El Punt

Manifestació multitudinària contra la MAT a Perpinyà. Avui

Govern enrampat
ERC i ICV encapçalen la manifestació de Perpinyà contra la línia d’alta tensió. Mas exigeix a Montilla que expulsi els socis del seu executiu. CiU, a l'acte contra el túnel de l'AVE a la Sagrada Família. Avui

Puigcercós assegura a Perpinyà que el Govern de Catalunya no està a favor de la interconnexió elèctrica amb França. 3cat24.cat

Milers de manifestants tornen a dir no a la MAT a Perpinyà. Vilaweb 

El conseller Puigcercós, entre els milers de participants en una marxa contra la MAT. La Malla 

Una desena d'autocars sortiran avui des de Catalunya cap a Perpinyà (França) per manifestar-se contra la MAT. Europa Press

Unes 15.000 persones es manifesten contra la MAT. Diari de Girona 

Milers de persones es manifesten a la ciutat de Perpinyà en contra de la MAT. El Periódico de Catalunya 

Puigcercós assegura a Perpinyà que el Govern de Catalunya no està a favor de la interconnexió elèctrica amb França. Empordà info 

Unes 15.000 persones es manifesten a Perpinyà contra la MAT. Notícies Girona

Puigcercós assegura a Perpinyà que el Govern de Catalunya no està a favor de la interconnexió elèctrica amb França. ACN 

 

L'Apunt
En diuen estratègia, però diria que és tractar els electors de curts de gambals

Més enllà de l'oposició a la MAT, els mitjans de comunicació han remarcat la presència a la manifestació de Puigcercós i de l'eco-socialistica, l'exconseller de Medi Ambient Salvador Milà i s'han oblidat o ja ho han fet intencionadament de la presència de regidors de les CUP i del paper d'oposició activa  a la MAT que està desenvolupant aquesta formació política, així com el conjunt de l'Esquerra Independentista 

Ara bé, alguns mitjans han reproduït les paraules del conseller de Governació que va dir  d'una manera xulesca, ja que s'està en plena campanya, que  el govern català no està a favor de la línia elèctrica de 400 kV i ha posat com a prova que en el Pla Nacional d'Infraestructures no es parla en cap moment de la interconnexió, però algun mitjà ja li ha recordat que no és certa la seva afirmació, ja que aqueest pla  preveu, precisament, la possibilitat que es construeixi la MAT. 

I és que han d'aplegar vots a Girona per arrabatar-li l'escó al PP, i ho tenen molt malament, després de les declaracions del company de partit i delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy: «Agradi o no, la línia de 400 kV ja és una realitat, perquè així ho ha decidit l'Estat» 

D'altra banda, les opinions recollides dels companys al govern, ens referim als eco-socialistes han estat més modestes, ja que apuntaven que "es evident que un mínim d'una part de la Generalitat està en contra".

Diuem que Catalunya Nord té la clau per auturar la MAT, i em pregunto, com és que ERC i ICV no han mobilitzat als seus militants per assistir a la manifestació? 

Tot i les contradiccions esmentades o electoralisme de baixa intensitat, Convergència i Unió, tampoc no s'escapa, ja pot dir que abandonin el govern, mentre ell com a defensor de la MAT deixa que els seus militants, això sí, sense pancarta, es manifestin pel carrers de Perpinyà en contra de la MAT, ens referim molt en concret a Jordi Vera que va intentar col·locar-lo a  la mateixa llista electoral de l'actual alcalde de Perpinyà, una llista, cal dir-ho, que s'oposa a la MAT.

De moment, els polítics del Nord, els hi estan donant una gran lliçó. 


 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid