Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nou persones més de Girona declararan dilluns a l’Audiència per la crema de les fotos del Rei

12.10.07 Com ja informavem després de la declaració del militant de la CUP de Bescanó, ahir al vespre es  va confirmar la citació de nou persones més per dilluns. Ahir també es va saber que l'expedient d'un Maulet de Figueres per haver fet pintades antimonàrquiques ha estat adreçat al tribunal espanyol. A més, la conselleria d’Interior del govern del Principat ha enviat un informe a Madrid sobre la crema d'imatges del monarca a Lleida i també s'han obert diligències pel mateix motiu a Valencia

12/10/2007 02:09 Política

Ahir al vespre nou persones més van ser citades a declarar el proper dilluns 15 a l’Audiència Nacional de Madrid. La declaració serà a les 10’30 al Jutjat d’Instrucció número 3. El procediment s’inscriu en les mateixes diligències per les quals van declarar les darreres 10 persones.

Per aquest motiu Alerta Solidària convoca una nova concentració pel proper dilluns 15, a les 20h a la Plaça del Vi de Girona. Tots els citats, són, novament, de les comarques gironines i la solidaritat ja s’està estenent, altre cop, com una taca d’oli.

El militant de Maulets de Figueres, a l’Audiència Nacional
Per altra banda, avui també s’ha confirmat que la persona major d’edat que va ser denunciada per la Policia Municipal de Figueres fa dues setmanes per fer pintades antimonàrquiques també hauria d’anara declarar a Madrid. El jutjat d’instrucció de Figueres s’hauria inhibit a favor del tribunal d’excepció espanyol i ara, aquest expedient viatjarà a Madrid.

Lleida
L'Assemblea de Joves de Lleida informava ahir a la tarda que que diversos agents dels Mossos d’Esquadra van identificar els autors de la crema d'imatges reials el passat 29 de setembre i posteriorment van redactar el pertinent informe que un cop avalat per la Conselleria d’Interior ha estat enviat a Madrid.  

El passat 29 de setembre dins un acte emmarcat en la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” el qual consistí en una cercavila denunciant els 300 anys d’uns Països Catalans sota el jou d’Espanya i els Borbons, diferents persones realitzaren una crema de fotografies del monarca espanyol en solidaritat amb tots els encausats per aquesta mateixa acció en els darrers dies. L’acció fou espontània a cara descoberta com un acte de llibertat d’expressió per denunciar el nostre rebuig a la monarquia espanyola perquè representa l'ocupació militar dels Països Catalans, la negació del nostre dret a decidir i el continuisme de l'entramat policial, jurídic i militar del règim franquista.

Donada l’actuació de reunió d’atestats portada a terme pels Mossos d’Esquadra l’Assemblea de Joves:

- Interpreta aquest fet com una mostra més de la continua repressió que pateix el jovent organitzat de la ciutat.       

- Afirma que lluny de fer-se enrera, aquestes accions ens empenyen a continuar solidaritzar-nos amb els imputats per injúries a la Corona encara que hi puguin haver noves delatacions.      

- Recorda que avui, dia 12 d’octubre, es realitzarà una manifestació nacional per tal de recordar la desfeta del Roser davant les tropes borbòniques que suposà la mort de 700 civils i l’inici dels 3 segles d’ocupació espanyola que encara avui perduren on la monarca espanyol hi desenvolupa un paper fonamental com a cap de l’estat. 

Obertes diligències a València per la crema d'imatges del rei al finalitzar la manifestació de la "Diada del Nou d'Octubre"
Fonts de delegació del govern espanyol a València han informat hui que els cossos de la policia nacional han identificat diverses persones que el passat 9 d’octubre cremaren fotocòpies del rei en la manifestació independentista que se celebra any rera any a la capital del País Valencià. D’aquesta manera València passa a formar part del conjunt de ciutats dels Països Catalans on hi haurà repressió política i judicial per les concentracions i manifestacions antimonàrquiques d’aquests darrers dies. 

A falta de comprovar el número de persones que seran encausades per la seua solidaritat amb altres companys independentistes de molts altres llocs, Alerta Solidària fa una lectura crítica del paper que estan jugant els partits espanyolistes i especialment el PSOE en les seues versions “autonòmiques” alimentant el seu propi descrèdit, negant la llibertat d’expressió de tants i tantes catalanes d’arreu de les comarques. El sentiment antimonàrquic es va expandint dia a dia i l’únic que aconsegueixen amb a aquesta repressió desmesurada i anacrònica és fer més fort el  sentiment d’unitat i de lluita cap a les institucions espanyoles i antidemocràtiques que ells tant defenen.  

Alerta Solidària manifesta que la societat catalana s’ha expressat en els darrers dies en contra d’aquests processos i per la llibertat d’expressió. Aquest ha estat el clam present en les concentracions del cap de setmana passat o fins i tot l’opinió de la majoria de mitjans de comunicació nacionals. Però ni el Departament d’Interior ni l’Audiència Nacional han sabut recollir aquest estat d’indignació i han continuat pressionant fort contra l’independentisme.

És per això que l'organització antirepressiva entén que aquests processos intenten disminuir les protestes públiques contra l’ocupació espanyola dels Països Catalans. Però aquesta s’ha demostrat una estratègia fallida, ja que les protestes i accions de solidaritat no s’han aturat. L’Estat espanyol vol retallar el dret d’actuació política però els catalans i les catalanes han entès que l’única forma de defensar els seus drets, ara per ara, passa per la mobilització.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid